Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj moje ulubione danie złożone z makaronu i pysznego sosu kurkowego. Sos bardzo prosty i szybki w przygotowaniu, a obiad sycący i smakowity. Polecam
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2639
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 134
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 232
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2639
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 134
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 232
Składniki
Kurki dokładnie oczyścić z ziemi, trawy i opłukać kilka razy pod bieżącą wodą. Osuszyć ręcznikiem papierowym, większe pokroić mniejsze zostawić w całości. Cebulę i czosnek po obraniu pokroić w kostkę. Na głębszej patelni rozgrzać masło klarowne włożyć cebulę i czosnek i podsmażyć do zeszklenia, następnie do zeszklonej cebuli dodać przygotowane kurki i podsmażać do miękkości na średnim ogniu, dodaj szczyptę suszonego oregano, sól i pieprz. (można dodać łyżkę lub 2 soku z cytryny), ja nie dodaję. Gdy kurki miękkie dodać serek topiony i mieszać do całkowitego rozpuszczenia serka. Na koniec wlać śmietanę 30 % po chwili wyłączyć sos i posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z ugotowanym makaronem. Smacznego
Przygotowanie sosu.
Danie gotowe do podania.