Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj moje ulubione danie złożone z makaronu i pysznego sosu kurkowego. Sos bardzo prosty i szybki w przygotowaniu, a obiad sycący i smakowity. Polecam
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 64
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 991
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 341
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 64
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 991
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 341
Składniki
Kurki dokładnie oczyścić z ziemi, trawy i opłukać kilka razy pod bieżącą wodą. Osuszyć ręcznikiem papierowym, większe pokroić mniejsze zostawić w całości. Cebulę i czosnek po obraniu pokroić w kostkę. Na głębszej patelni rozgrzać masło klarowne włożyć cebulę i czosnek i podsmażyć do zeszklenia, następnie do zeszklonej cebuli dodać przygotowane kurki i podsmażać do miękkości na średnim ogniu, dodaj szczyptę suszonego oregano, sól i pieprz. (można dodać łyżkę lub 2 soku z cytryny), ja nie dodaję. Gdy kurki miękkie dodać serek topiony i mieszać do całkowitego rozpuszczenia serka. Na koniec wlać śmietanę 30 % po chwili wyłączyć sos i posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z ugotowanym makaronem. Smacznego
Przygotowanie sosu.
Danie gotowe do podania.