Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiedzieć skąd, nie wiedzieć dlaczego. Może to uprzedzenie jakieś…Jednak z doświadczenia wiemy, że próbując potraw, uczymy się smaków.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1570
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101678
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6137
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1570
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101678
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6137
Składniki
Żołądki myjemy, oczyszczamy, kroimy w paski. Zalewamy zimnym bulionem, dodajemy liście, szczyptę soli, gotujemy 1 godzinę, co jakiś czas usuwając „szumowiny”. Marchewki kroimy w talarki, pieczarki tak, jak lubimy. Por siekamy. Dodajemy do mięsa, dusimy przez kwadrans. Przygotowujemy zasmażkę. Masło rozpuszczamy, wsypujemy mąkę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę smażymy, dodajemy wywar, rozprowadzamy, dodajemy do całości, cały czas mieszając. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.