Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurze pipki w sosie własnym

Kurze pipki w sosie własnym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2162 Ocena: 48061

Dodano:

Odsłon: 1105

Nie wiedzieć skąd, nie wiedzieć dlaczego. Może to uprzedzenie jakieś…Jednak z doświadczenia wiemy, że próbując potraw, uczymy się smaków.

Składniki

  • 500 g żołądków drobiowych
  • 2 marchewki
  • 800 ml bulionu drobiowego
  • 5 liści laurowych
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 cm imbiru
  • 100 g brunatnych pieczarek
  • 1 por (biała część)
  • Sól, pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Żołądki myjemy, oczyszczamy, kroimy w paski.
    Zalewamy zimnym bulionem, dodajemy liście, szczyptę soli, gotujemy 1 godzinę, co jakiś czas usuwając „szumowiny”.
    Marchewki kroimy w talarki, pieczarki tak, jak lubimy. Por siekamy.
    Dodajemy do mięsa, dusimy przez kwadrans.
    Przygotowujemy zasmażkę.
    Masło rozpuszczamy, wsypujemy mąkę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę smażymy, dodajemy wywar, rozprowadzamy, dodajemy do całości, cały czas mieszając.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kulinarnagosia 15 listopada U mnie cała rodzina uwielbia wszystkie podroby, a żołądki stoja na pierwszym miejscu :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

DoktorGosia 14 listopada Pipki kurze! Jakże zapomniana potrawa! Piękny, sentymentalny przepis:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 14 listopada hahahhahahaha, padłam, kocham nazwę, od Was pojadłabym takich pipek :DDD

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń