Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiedzieć skąd, nie wiedzieć dlaczego. Może to uprzedzenie jakieś…Jednak z doświadczenia wiemy, że próbując potraw, uczymy się smaków.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1448
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 499
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1448
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 499
Składniki
Żołądki myjemy, oczyszczamy, kroimy w paski. Zalewamy zimnym bulionem, dodajemy liście, szczyptę soli, gotujemy 1 godzinę, co jakiś czas usuwając „szumowiny”. Marchewki kroimy w talarki, pieczarki tak, jak lubimy. Por siekamy. Dodajemy do mięsa, dusimy przez kwadrans. Przygotowujemy zasmażkę. Masło rozpuszczamy, wsypujemy mąkę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę smażymy, dodajemy wywar, rozprowadzamy, dodajemy do całości, cały czas mieszając. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.