Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo aromatyczne i szybkie danie
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 342
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 533
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 741
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 342
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 533
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 741
Składniki
Na patelni rozgrzac oliwe. Dodac cebule, posiekany czosnek, pieprz, cumin, cynamon, imbir i kurkume , chwile podsmazyc. Dodac pokrojone daktyle, morele, rodzynki i migdaly ( migdaly wczesniej lekko podsmazyc na suchej patelni ).
Kuskus zalac bulionem i przykryc. Kiedy wciagnie plyn dodac 2 lyzki oliwy oraz podsmazona cebule z bakaliami, wymieszac. Dodac skorke otarta z cytrymy oraz 1 lyzke soku. Wszystko dokladnie wymieszac. Na koniec udekorowac daktylami i podpieczonymi migdalami.