Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo aromatyczne i szybkie danie
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5334
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5334
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Na patelni rozgrzac oliwe. Dodac cebule, posiekany czosnek, pieprz, cumin, cynamon, imbir i kurkume , chwile podsmazyc. Dodac pokrojone daktyle, morele, rodzynki i migdaly ( migdaly wczesniej lekko podsmazyc na suchej patelni ).
Kuskus zalac bulionem i przykryc. Kiedy wciagnie plyn dodac 2 lyzki oliwy oraz podsmazona cebule z bakaliami, wymieszac. Dodac skorke otarta z cytrymy oraz 1 lyzke soku. Wszystko dokladnie wymieszac. Na koniec udekorowac daktylami i podpieczonymi migdalami.