Do góry

Dania główne Przepis na:

Kuskus z kurczakiem i fasolką szparagową

Kuskus z kurczakiem i fasolką szparagową

Autor:

Przepisów i artykułów: 469 Ocena: 10243

Dodano:

Odsłon: 1364

Kuskus z kurczakiem i fasolką szparagową to bardzo szybkie i proste w wykonaniu danie obiadowe. Ja robię je zazwyczaj do pracy. Powtarzam je już od 3 lat i dziwię się się, że tak prosta kombinacja składników jest tak pyszna:) Koniecznie wybierzcie smaczne, słodkie, aromatyczne pomidory z bazaru, nie z supermarketu:) Są bardzo ważne w tym daniu.

Składniki

  • 300g kaszy kuskus
  • 500g filetów z kurczaka
  • 600g fasolki szparagowej
  • 3 bardzo duże pomidory malinowe
  • 1 duża cebula
  • 100 ml śmietanki 18%
  • olej
  • sól, pieprz, papryka wędzona, czosnek granulowany
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kuskus z kurczakiem i fasolką szparagową

Przygotowanie

  1. Fasolkę szparagową kroimy na nieduże kawałki i gotujemy do miękkości.

  2. Filety i cebulę kroimy w kostkę, posypujemy przyprawami, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, ugotowaną fasolkę, dusimy około 10 minut. Na koniec wlewamy śmietankę, podgrzewamy aż wytworzony sos zgęstnieje.

  3. Kaszę kuskus przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Mieszamy z przygotowanym daniem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń