Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kuskus z mięsem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 202
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 202
Składniki
Mięso pokrój, polej sosem sojowym, odstaw na godzinę. Podsmaż na oleju. Wlej wino, podduś. Podlej wodą, podduś. Kuskus przygotuj wg instrukcji. Marchewki pokrój w krążki, papryki w paski. Natkę posiekaj. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż marchewki. Podlej wodą, podduś.
Dodaj papryki, duś do miękkości. Posyp natką, przypraw. Mąkę rozrób z wodą, 2 łyżkami sosu sojowego i pół łyżeczki ostrej papryki. Dodaj do mięsa, wymieszaj, podduś. Podaj z kuskusem.
<strong>Czas przygotowania: 25 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2,80 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie