Do góry

Dania główne Przepis na:

Kuskus z patelni

Kuskus z patelni

Autor:

Przepisów i artykułów: 790 Ocena: 22342

Dodano:

Odsłon: 10156

Pyszne danie w jednym garnku! Bakłażan i cukinia z kaszką kuskus!

Składniki

  • kasza kusku, 25 dag
  • rodzynki, 5 dag
  • marchewka, 2
  • cukinia, 1
  • mały bakłażan, 1
  • szynka wieprzowa, 50 dag
  • oliwa, 2 łyżki
  • mięta, pół pęczka
  • bulion instant, 2 łyżeczki
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Kuskus z patelni

Przygotowanie

  1. Zagotuj 350 ml wody z bulionem. Wsyp kuskus, wymieszaj, przykryj, odstaw na 6 minut. W tym czasie Marchewkę pokrój w plastry, cukinię na pół-plasterki, a bakłażan na ćwierć-plasterki.

  2. Mięso potnij w kostkę. Na oliwie mocno obsmaż mięso, oprósz solą i pieprzem. Wyjmij. W tym samym tłuszczu 7 minut smaż przygotowane warzywa.

  3. Dodaj spęczniały kuskus, rodzynki i mięso. Mieszając widelcem smaż dalsze 3 minuty. Dopraw. Wymieszaj z posiekaną miętą. Serwuj z jogurtem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń