Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, letnie danie :) idealne na upały:)
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Cebule kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praske podsmażamy na rumiany kolor na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy. Paprykę i pieczarki kroimy w kostkę dodajemy do cebuli, chwilę całość dusimy ok 5-10 min. Po tym czasie dodajemy pokrojone pomidory w kostkę (ja zawsze z pomidorów pozbywam się skórki). Chwilkę podsmażamy. Na sam koniec dodajemy pokrojoną cukinię również w kostkę i łyżkę przecieru pomidorowego. Całość razem podsmażamy aż pomidory zrobią nam fajny "sos", ale tak by cukinia nie rozgotowala się za mocno. By była chrupiąca. Doprawiamy solą i pieprzem. Możemy dodać posiekaną natkę pietruszki.
Kuskus przygotowujemy wg. instrukcji na opakowaniu. Gdy będzie gotowy dodajemy ok 2-3 łyżki oliwy z oliwek, kurkumę i szczyptę soli. Całość mieszamy. Podajemy z przygotowanymi warzywami. Smacznego.