Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, letnie danie :) idealne na upały:)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1378
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113606
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1378
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113606
Składniki
Cebule kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praske podsmażamy na rumiany kolor na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy. Paprykę i pieczarki kroimy w kostkę dodajemy do cebuli, chwilę całość dusimy ok 5-10 min. Po tym czasie dodajemy pokrojone pomidory w kostkę (ja zawsze z pomidorów pozbywam się skórki). Chwilkę podsmażamy. Na sam koniec dodajemy pokrojoną cukinię również w kostkę i łyżkę przecieru pomidorowego. Całość razem podsmażamy aż pomidory zrobią nam fajny "sos", ale tak by cukinia nie rozgotowala się za mocno. By była chrupiąca. Doprawiamy solą i pieprzem. Możemy dodać posiekaną natkę pietruszki.
Kuskus przygotowujemy wg. instrukcji na opakowaniu. Gdy będzie gotowy dodajemy ok 2-3 łyżki oliwy z oliwek, kurkumę i szczyptę soli. Całość mieszamy. Podajemy z przygotowanymi warzywami. Smacznego.