Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, letnie danie :) idealne na upały:)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1314
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5844
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18478
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1314
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5844
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18478
Składniki
Cebule kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praske podsmażamy na rumiany kolor na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy. Paprykę i pieczarki kroimy w kostkę dodajemy do cebuli, chwilę całość dusimy ok 5-10 min. Po tym czasie dodajemy pokrojone pomidory w kostkę (ja zawsze z pomidorów pozbywam się skórki). Chwilkę podsmażamy. Na sam koniec dodajemy pokrojoną cukinię również w kostkę i łyżkę przecieru pomidorowego. Całość razem podsmażamy aż pomidory zrobią nam fajny "sos", ale tak by cukinia nie rozgotowala się za mocno. By była chrupiąca. Doprawiamy solą i pieprzem. Możemy dodać posiekaną natkę pietruszki.
Kuskus przygotowujemy wg. instrukcji na opakowaniu. Gdy będzie gotowy dodajemy ok 2-3 łyżki oliwy z oliwek, kurkumę i szczyptę soli. Całość mieszamy. Podajemy z przygotowanymi warzywami. Smacznego.