Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś pyszne danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i z lekką nutą egzotyki, serdecznie polecam :-)
1. Kaszkę kuskus zalewamy wrzątkiem, z naddatkiem, przykrywamy na przykład folią i odstawiamy do napęcznienia.
2. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy 150 g boczku pokrojonego w kosteczkę i smażymy do zezłocenia. Następnie dodajemy pokrojoną cebulkę i dalej smażymy.
3. Następnie dodajemy ok. 250 g drobno posiekanych pieczarek. Doprawiamy oregano, papryką słodką i pieprzem. Dusimy chwilę. Gdy już pieczarki ładnie się przysmażą wtedy solimy.
4. Dodajemy kukurydzę z puszki, paprykę pokrojoną w kosteczkę, filiżankę mrożonego groszku z marchewką, filiżankę mrożonej fasolki szparagowej, i smażymy chwilę.
5. Następnie przyprawiamy np. curry i kminem rzymskim.
6. Gdy wszystko będzie już ładnie przysmażone, wtedy dodajemy napęczniałą kaszkę kuskus, rozdrabniamy ją widelcem, najpierw dodajemy część, mieszamy i następnie pozostałość. Wszystko jeszcze chwilę smażymy.
7. Na końcu jeszcze ewentualnie trochę przypraw: soli, pieprzu i trochę sosu sojowego.
I gotowe.
Podajemy posypane kolendrą lub natką pietruszki i przyozdobione pomidorkami koktajlowymi.
Smacznego :-)
Przyznam, ze po raz pierwszy przyrzadzalam kasze kuskus, i od pierwszego spro...
Odsłon: 460
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 499
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 353
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 304
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 4840
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 317
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 499
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 353
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 304
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 4840
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 317
Składniki
1. Kaszkę kuskus zalewamy wrzątkiem, z naddatkiem, przykrywamy na przykład folią i odstawiamy do napęcznienia. 2. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy 150 g boczku pokrojonego w kosteczkę i smażymy do zezłocenia. Następnie dodajemy pokrojoną cebulkę i dalej smażymy. 3. Następnie dodajemy ok. 250 g drobno posiekanych pieczarek. Doprawiamy oregano, papryką słodką i pieprzem. Dusimy chwilę. Gdy już pieczarki ładnie się przysmażą wtedy solimy. 4. Dodajemy kukurydzę z puszki, paprykę pokrojoną w kosteczkę, filiżankę mrożonego groszku z marchewką, filiżankę mrożonej fasolki szparagowej, i smażymy chwilę. 5. Następnie przyprawiamy np. curry i kminem rzymskim. 6. Gdy wszystko będzie już ładnie przysmażone, wtedy dodajemy napęczniałą kaszkę kuskus, rozdrabniamy ją widelcem, najpierw dodajemy część, mieszamy i następnie pozostałość. Wszystko jeszcze chwilę smażymy. 7. Na końcu jeszcze ewentualnie trochę przypraw: soli, pieprzu i trochę sosu sojowego. I gotowe. Podajemy posypane kolendrą lub natką pietruszki i przyozdobione pomidorkami koktajlowymi. Smacznego :-)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią
Dania główne
Dietetyczne placki z cukinii
Dania główne
Wieprzowina długo pieczona, rwana / pulled pork
Dania główne
Rurki z cukinią w sosie maślanym
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 499
Dietetyczne placki z cukinii
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 4840