Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 141
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 14
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 126
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 141
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 14
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 126
Składniki
Lasagne gotujemy al dente.
Farsz - masło rozgrzać na patelni. Seler oczyścić, umyć, zetrzeć na tarce z dużymi otworami, cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Jarzyny i mielone mięso podsmażyć. Dodać wino, doprawić solą i pieprzem, nie przerywając mieszania połączyć z koncentratem pomidorowym.
Sos beszamelowy - masło rozgrzać na patelni, oprószyć mąką, przygotować jasną zasmażkę. Podgrzać śmietanę, zalać zasmażkę. Doprawić do smaku parmezanem i gałką.
Ścianki i dno formy do zapiekanki posmarować tłuszczem. Na dnie ułożyć cienką warstwę farszu, pokryć warstwą sosu i płatami lasagne. Składniki układać na przemian, wierzch polać sosem, posypać parmezanem, obłożyć kawałkami masła. Piec ok.30 minut w rozgrzanym piekarniku aż lasagne stanie się złocista.