Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6534
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1240178
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2321
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 376
Pyszny, orzeźwiający i przede wszystkim pozbawiony chemii kompot.
Odsłon: 56
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6534
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1240178
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2321
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 376
Pyszny, orzeźwiający i przede wszystkim pozbawiony chemii kompot.
Odsłon: 56
Składniki
Lasagne gotujemy al dente.
Farsz - masło rozgrzać na patelni. Seler oczyścić, umyć, zetrzeć na tarce z dużymi otworami, cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Jarzyny i mielone mięso podsmażyć. Dodać wino, doprawić solą i pieprzem, nie przerywając mieszania połączyć z koncentratem pomidorowym.
Sos beszamelowy - masło rozgrzać na patelni, oprószyć mąką, przygotować jasną zasmażkę. Podgrzać śmietanę, zalać zasmażkę. Doprawić do smaku parmezanem i gałką.
Ścianki i dno formy do zapiekanki posmarować tłuszczem. Na dnie ułożyć cienką warstwę farszu, pokryć warstwą sosu i płatami lasagne. Składniki układać na przemian, wierzch polać sosem, posypać parmezanem, obłożyć kawałkami masła. Piec ok.30 minut w rozgrzanym piekarniku aż lasagne stanie się złocista.