Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 203
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8654
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 437
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 203
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8654
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 437
Składniki
Lasagne gotujemy al dente.
Farsz - masło rozgrzać na patelni. Seler oczyścić, umyć, zetrzeć na tarce z dużymi otworami, cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Jarzyny i mielone mięso podsmażyć. Dodać wino, doprawić solą i pieprzem, nie przerywając mieszania połączyć z koncentratem pomidorowym.
Sos beszamelowy - masło rozgrzać na patelni, oprószyć mąką, przygotować jasną zasmażkę. Podgrzać śmietanę, zalać zasmażkę. Doprawić do smaku parmezanem i gałką.
Ścianki i dno formy do zapiekanki posmarować tłuszczem. Na dnie ułożyć cienką warstwę farszu, pokryć warstwą sosu i płatami lasagne. Składniki układać na przemian, wierzch polać sosem, posypać parmezanem, obłożyć kawałkami masła. Piec ok.30 minut w rozgrzanym piekarniku aż lasagne stanie się złocista.