Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron przekładany filetem z kurczaka, grzybami i kapustą z pysznym sosem beszamel.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10425
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6013
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5317
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12862
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4603
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10425
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6013
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5317
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12862
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4603
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy solą oraz przyprawą.
2. Płaty makaronowe, ugotować i jedną warstwę ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego.
3. Na makaronie układamy połowę obgotowanej kapusty.
4. Następna warstwa to uprażone mięso.
5. Polewamy ketchupem i układamy ponownie płaty makaronowe
6. Przykrywamy pozostałą kapustą.
7. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy z pokrojonymi pieczarkami, doprawiamy pieprzem oraz solą. 8. Wykładamy grzyby na kapustę.
9. Pozostał nam do zrobienia sos, rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i stopniowo wlewamy mleko, doprawiamy pieprzem oraz gałką i solą.
10. Sosem polewamy zapiekankę i posypujemy startym żółty serem. 11. Zapiekamy 20 minut w 180°C.
12. Przed podaniem można posypać szczypiorkiem posiekanym. 13. Smacznego.