Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedno z tych dań, które na stałe zagoszczą w naszej kuchni zamiast jego tradycyjnej wersji. Mocno pomidorowa i mocno serowa wersja, w której lekkie naleśniki zastąpiły płaty makaronu. No i oczywiście wersja maksymalnie dietetyczna:)
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 8323
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 8323
Składniki
Mięso mielone podsmażyłam na patelni teflonowej z przyprawami (bez dodatku tłuszczu), dodałam przecier pomidorowy i doprawiłam przyprawami.
Składniki na krem serowy wrzuciłam do blendera i zmiksowałam na gładką masę.
Usmażyłam naleśniki na patelni o średnicy podobnej do średnicy mojego naczynia do zapiekania (ok. 17 cm)- za każdym razem przecierając ją ręcznikiem nasączonym oliwą.
Piekarnik nastawiłam na 180 stopni. Okrągłe naczynie do zapiekania wysmarowałam ręcznikiem papierowym nasączonym oliwą. Układałam w nim kolejno: naleśnik, połowę porcji mięsa w sosie, naleśnik, 1/3 porcji kremu serowego, naleśnik, druga połowa mięsa, naleśnik, 1/3 porcji kremu serowego, naleśnik, pozostała część kremu serowego. Wierzch obsypałam startym serem i oprószyłam suszoną natka pietruszki. Całość zapiekałam 10-15 minut do momentu stopienia się żółtego sera. Smacznego lasagnowego:)