Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy ma swój przepis na dobrą lasagne. Mój jest sprawdzony, szybko się robi i zawsze wychodzi. Jeśli robię na dwie osoby tak jak w tym przypadku to serwuję w takich małych naczyniach żaroodpornych. Dwie porcje dla dwóch osób.
Blender kielichowy, rózga kuchenna.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1506
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1251
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1352
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1086
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1506
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1251
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1352
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1086
Składniki
Mięso podsmażamy na patelni.
Do blendera wrzucamy pomidory, koncentrat, ketchup i przyprawy do sosu Bolognese. Wszystko dokładnie blendujemy. Dodajemy do mięsa na patelni i chwilę jeszcze gotujemy.
Do rondelka masło - rozpuszczamy. Następnie dodajemy mąkę, gałkę i czosnek. Wszystko szybko i dokładnie mieszamy. Potem dolewamy mleko tak żeby sos zgęstniał, ale był gładki, sami musimy wyczuć. Po uzyskaniu gładkiej, gęstej konsystencji wyłączamy gaz pod sosem.
Do naczynek żaroodpornych dajemy po kolei: 1. płaty makaronu 2. sos boloński 3. płaty makaronu 4. beszamel 5. sos boloński 6. ser 7. płaty makaronu 8. beszamel 9. ser
Pieczemy w 200°C, góra dół, bez termoobiegu przez ok 45 min. Pod koniec pieczenia przykrywamy folią aluminiową żeby ser nam się nie przypiekł za bardzo.