Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie smaczna bomba kaloryczna :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1593
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1356
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1404
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1391
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1593
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1356
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1404
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1391
Składniki
W dużym garnku podgrzać oliwę i podsmażyć boczek, aż będzie chrupki. Dodać cebulę, marchewkę, i seler (posiekane). Gdy warzywa zmiękną, dodać wołowinę i wątróbkę, gotować ciągle mieszając, dopóki wołowina nie zmieni koloru. Dodać mleko i masło, gotować, aż płyn wygotuje się do połowy. Wlać bulion i wino, dodać pomidory z puszki i przecier. Gotować na małym ogniu bez przykrycia przez 30 minut. Zdjąć z ognia i dodać pietruszkę. W międzyczasie ugotować makaron al dente.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 - 200 C. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Rozsmarować biały sos na spodzie naczynia. Ułożyć warstwę z makaronu. Makaron pokryć przygotowanym wcześniej farszem, posypać serem, polać białym sosem. Powtarzać czynność. Ostatnią warstwę posypać serem.
Lasagne zapiekać przez około 40 minut, aż na wierzchu powstanie chrupiąca skórka. Odczekać 15 minut, zanim lasagne zostanie podane.
Biały sos: W rondlu rozpuścić masło i dodać mąkę. Podsmażyć, szybko mieszać, aż składniki połączą się. Mleko dodawać stopniowo, cały czas mieszać, aż sos się zagotuje i zgęstnieje.