Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 135
Dodano: 29.07.2015
Odsłon: 3532
> 6 os. | > 60 min | średnie | tanie |
Liście kapusty spażamy w osolonym wrzątku, ryż gotujemy w osolonej wodzie.
Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na patelni aż się zeszkli.
Liście po wyjęciu z wody zostawiamy do lekkiego ostudzenia.
odcinamy białe końcówki tak jak pokazane jest na filmie i dajemy po 3 liście na dno naczynia żaroodpornego.
Przygotowujemy farsz : mięso dajemy domiski, dajemy zeszkloną cebulę i ryż. Przyprawiamy solą, pieprzem i vegetą.
kładziemy na nasze liście. Na farsz nakładamy znowu 3 liście i znowu farsz. I tak powtarzamy aż zapełnimy cale naczynie.
Koncentrat pomidorowy mieszamy z 2 chochlami wywaru z kapusty, dajemy vegetę. Polewamy naszą kapustę.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i pieczemy przez godzinę czasu.
Robimy sos do polania : koncentart który nam został wlewamy do garnuszka, dajemy sól, pieprz, zioła prowansalskie i gotujemy chwilę na małym ogniu.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)