Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś uczyta dla zmysłów - potrawa, która smakuje praktycznie każdemu. Polecam wszystkim do zrobienia w weekend.
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 30
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2383
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10522
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 6050
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 30
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2383
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10522
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 6050
Składniki
Płaty lasagne wrzucić na osolony wrzątek i podgotować ok. 3 min. Trzeba uważać, żeby się nie posklejały i rozłożyć osobno. Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę w piórka, marchew zetrzeć na tarce. Na rozgrzaną oliwę wrzucić cebulę, następnie pieczarki, marchew, brokuły i chwilę smażyć. Sos pomidorowy robię oddzielnie, część sosu odlewam , resztę dodaję do warzyw i i duszę ok 10min. Beszamel robię z 2 łyżek masła, 2łyżek mąki, ok 0,5 litra mleka, sól, pieprz, gałka muszkatołowa Prostokątne żaroodporne naczynie wysmarować masłem, polać beszamelem, wyłożyć płatami, przykryć farszem , znowu polać beszamelem i posypać serem, przykryć płatami i jeszcze raz powtórzyć wszystkie te czynności. Na wierzchu ułożyć płaty i pokryć beszamelem, polać zmiksowanymi pomidorami i posypać parmezanem. Zapiekać 45 min w temp. 190 stopni.