Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś uczyta dla zmysłów - potrawa, która smakuje praktycznie każdemu. Polecam wszystkim do zrobienia w weekend.
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2839
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 565
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 446
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2839
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 565
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 446
Składniki
Płaty lasagne wrzucić na osolony wrzątek i podgotować ok. 3 min. Trzeba uważać, żeby się nie posklejały i rozłożyć osobno. Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę w piórka, marchew zetrzeć na tarce. Na rozgrzaną oliwę wrzucić cebulę, następnie pieczarki, marchew, brokuły i chwilę smażyć. Sos pomidorowy robię oddzielnie, część sosu odlewam , resztę dodaję do warzyw i i duszę ok 10min. Beszamel robię z 2 łyżek masła, 2łyżek mąki, ok 0,5 litra mleka, sól, pieprz, gałka muszkatołowa Prostokątne żaroodporne naczynie wysmarować masłem, polać beszamelem, wyłożyć płatami, przykryć farszem , znowu polać beszamelem i posypać serem, przykryć płatami i jeszcze raz powtórzyć wszystkie te czynności. Na wierzchu ułożyć płaty i pokryć beszamelem, polać zmiksowanymi pomidorami i posypać parmezanem. Zapiekać 45 min w temp. 190 stopni.