Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lasagne z dodatkiem czerwonej fasoli
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 98
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 546
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 79
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 98
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 546
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 79
Składniki
Makaron podgotować ok. 3-5 min. Na głębokiej patelni rozgrzać olej, wsypać mieloną paprykę, po chwili dodać mięso, czosnek, sól, pieprz i usmażyć. Gdy mięso będzie już usmażone dodać koncentrat pomidorowy, pomidory z puszki, paprykę pokrojoną w drobną kostkę, fasolę czerwoną, przyprawić solą, pieprzem, ziołami, chwilkę podgotować. Przygotować sos beszamelowy: W garnku roztopić masło, dodać mąkę, mieszając aż powstanie gładka masa, następnie cały czas mieszając dodać mleko, aż powstanie gładki sos. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. W naczyniu żaroodpornym układać kolejno: makaron, następnie posmarować sosem beszamelowym, na to sos boloński z fasolą, makaron, sos beszamelowy, sos boloński i tak do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę wyłożyć plastrami sera lub posypać startym serem. Piec w temperaturze 180st. ok 40 min.