Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lasagne z dodatkiem czerwonej fasoli
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2609
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 303
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 172
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3025
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2609
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 303
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 172
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3025
Składniki
Makaron podgotować ok. 3-5 min. Na głębokiej patelni rozgrzać olej, wsypać mieloną paprykę, po chwili dodać mięso, czosnek, sól, pieprz i usmażyć. Gdy mięso będzie już usmażone dodać koncentrat pomidorowy, pomidory z puszki, paprykę pokrojoną w drobną kostkę, fasolę czerwoną, przyprawić solą, pieprzem, ziołami, chwilkę podgotować. Przygotować sos beszamelowy: W garnku roztopić masło, dodać mąkę, mieszając aż powstanie gładka masa, następnie cały czas mieszając dodać mleko, aż powstanie gładki sos. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. W naczyniu żaroodpornym układać kolejno: makaron, następnie posmarować sosem beszamelowym, na to sos boloński z fasolą, makaron, sos beszamelowy, sos boloński i tak do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę wyłożyć plastrami sera lub posypać startym serem. Piec w temperaturze 180st. ok 40 min.