Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25307
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2476
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1260
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25307
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2476
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1260
Składniki
Sos : posiekaną cebulę i startą marchewkę podsmażyłem na oliwie ok. 12 minut. Dodałem mięso , smażyłem 5 minut. Dodałem resztę składników , dusiłem 15 minut. Wyjąłem listek laurowy , przyprawiłem , ostudziłem. Ricottę wymieszałem z połową szklanki parmezanu , dodałem rozmrożony szpinak , przyprawiłem solą i pieprzem . Wbiłem jajka , wymieszałem . Żaroodporną formę posmarowałem 2 łyżkami oliwy . Na dno formy wlałem pół szklanki sosu i równomiernie rozprowadziłem . Na sosie rozłożyłem płaty makaronu , posmarowałem częścią ricotty i posypałem mozzarellą , polałem sosem. Czynność powtarzałem , aż do wyczerpania składników. Zakończyłem warstwą makaronu , posmarowałem ricottą i posypałem mozzarellą wymieszaną z parmezanem. Przykryłem folią aluminiową , piekłem 40 minut w temperaturze 180 stopni . Po tym czasie odkryłem lazanię i następnie piekłem jeszcze ok. 30 minut.