Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia włoska
Sos : posiekaną cebulę i startą marchewkę podsmażyłem na oliwie ok. 12 minut. Dodałem mięso , smażyłem 5 minut. Dodałem resztę składników , dusiłem 15 minut. Wyjąłem listek laurowy , przyprawiłem , ostudziłem.
Ricottę wymieszałem z połową szklanki parmezanu , dodałem rozmrożony szpinak , przyprawiłem solą i pieprzem . Wbiłem jajka , wymieszałem .
Żaroodporną formę posmarowałem 2 łyżkami oliwy . Na dno formy wlałem pół szklanki sosu i równomiernie rozprowadziłem . Na sosie rozłożyłem płaty makaronu , posmarowałem częścią ricotty i posypałem mozzarellą , polałem sosem.
Czynność powtarzałem , aż do wyczerpania składników. Zakończyłem warstwą makaronu , posmarowałem ricottą i posypałem mozzarellą wymieszaną z parmezanem.
Przykryłem folią aluminiową , piekłem 40 minut w temperaturze 180 stopni .
Po tym czasie odkryłem lazanię i następnie piekłem jeszcze ok. 30 minut.
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 33
Pyszny, lekko kwaskowaty, gesty i zdrowy, koktajl z bananem i kiwi to poezja...
Odsłon: 135
Po raz pierwszy przygotowałam frytki z dyni. Przygotowałam je do potraw z gri...
Odsłon: 34
Proponuję sałatkę, która idealnie sprawdzi się na spotkaniu przy wiosennym gr...
Odsłon: 45
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 33
Pyszny, lekko kwaskowaty, gesty i zdrowy, koktajl z bananem i kiwi to poezja...
Odsłon: 135
Po raz pierwszy przygotowałam frytki z dyni. Przygotowałam je do potraw z gri...
Odsłon: 34
Proponuję sałatkę, która idealnie sprawdzi się na spotkaniu przy wiosennym gr...
Odsłon: 45
Składniki
Sos : posiekaną cebulę i startą marchewkę podsmażyłem na oliwie ok. 12 minut. Dodałem mięso , smażyłem 5 minut. Dodałem resztę składników , dusiłem 15 minut. Wyjąłem listek laurowy , przyprawiłem , ostudziłem. Ricottę wymieszałem z połową szklanki parmezanu , dodałem rozmrożony szpinak , przyprawiłem solą i pieprzem . Wbiłem jajka , wymieszałem . Żaroodporną formę posmarowałem 2 łyżkami oliwy . Na dno formy wlałem pół szklanki sosu i równomiernie rozprowadziłem . Na sosie rozłożyłem płaty makaronu , posmarowałem częścią ricotty i posypałem mozzarellą , polałem sosem. Czynność powtarzałem , aż do wyczerpania składników. Zakończyłem warstwą makaronu , posmarowałem ricottą i posypałem mozzarellą wymieszaną z parmezanem. Przykryłem folią aluminiową , piekłem 40 minut w temperaturze 180 stopni . Po tym czasie odkryłem lazanię i następnie piekłem jeszcze ok. 30 minut.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pieczony morszczuk w warzywach
Dania główne
Mięso z chrząstką z dodatkiem cukinii
Dania główne
Roladki z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie serowym
Dania główne
Tortilla z falafelem
Pieczony morszczuk w warzywach
Zdrowe i smakowite jedzonko. Przygotowanie nie dłuższe niz 1,5 godziny, łączn...
Odsłon: 6
Mięso z chrząstką z dodatkiem cukinii
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 33