Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10438
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3066
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2168
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 843
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10438
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3066
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2168
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 843
Składniki
Sos : posiekaną cebulę i startą marchewkę podsmażyłem na oliwie ok. 12 minut. Dodałem mięso , smażyłem 5 minut. Dodałem resztę składników , dusiłem 15 minut. Wyjąłem listek laurowy , przyprawiłem , ostudziłem. Ricottę wymieszałem z połową szklanki parmezanu , dodałem rozmrożony szpinak , przyprawiłem solą i pieprzem . Wbiłem jajka , wymieszałem . Żaroodporną formę posmarowałem 2 łyżkami oliwy . Na dno formy wlałem pół szklanki sosu i równomiernie rozprowadziłem . Na sosie rozłożyłem płaty makaronu , posmarowałem częścią ricotty i posypałem mozzarellą , polałem sosem. Czynność powtarzałem , aż do wyczerpania składników. Zakończyłem warstwą makaronu , posmarowałem ricottą i posypałem mozzarellą wymieszaną z parmezanem. Przykryłem folią aluminiową , piekłem 40 minut w temperaturze 180 stopni . Po tym czasie odkryłem lazanię i następnie piekłem jeszcze ok. 30 minut.