Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424716
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10608
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336911
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4700
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424716
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10608
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336911
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4700
Składniki
Sos : posiekaną cebulę i startą marchewkę podsmażyłem na oliwie ok. 12 minut. Dodałem mięso , smażyłem 5 minut. Dodałem resztę składników , dusiłem 15 minut. Wyjąłem listek laurowy , przyprawiłem , ostudziłem. Ricottę wymieszałem z połową szklanki parmezanu , dodałem rozmrożony szpinak , przyprawiłem solą i pieprzem . Wbiłem jajka , wymieszałem . Żaroodporną formę posmarowałem 2 łyżkami oliwy . Na dno formy wlałem pół szklanki sosu i równomiernie rozprowadziłem . Na sosie rozłożyłem płaty makaronu , posmarowałem częścią ricotty i posypałem mozzarellą , polałem sosem. Czynność powtarzałem , aż do wyczerpania składników. Zakończyłem warstwą makaronu , posmarowałem ricottą i posypałem mozzarellą wymieszaną z parmezanem. Przykryłem folią aluminiową , piekłem 40 minut w temperaturze 180 stopni . Po tym czasie odkryłem lazanię i następnie piekłem jeszcze ok. 30 minut.