Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) Bardzo fajna lasagne dla smakoszy szpinaku
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 628
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 886
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 444
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 628
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 886
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 444
Składniki
Pieczarki obieramy kroimy na drobne kawałki i podsmażamy z posiekana cebulką solą i pieprzem.
Szpinak wrzucamy na patelnię, i na wolnym ogniu rozmrażamy. Gdy już sie rozmrozi dodajemy wyciśnięty czosnek, sól,pieprz,pieprz cayenne i dusimy.
Sos beszamelowy: w garnuszku roztapiamy masło, dodajemy mąkę i mieszamy, zalewamy mlekiem. Cały czas mieszając czekamy aż zgęstnieje. Dodajemy sól i gałkę muszkatałową.
Do żaroodpornego naczynia, wlewamy ciut sosu. Układamy makaron, na to kładziemy pieczarki i szpinak i znow makaron i farsz. Górę znów przykrywamy makaronem i zalewamy sosem
Wkładamy do piekarnika o temp. 180, na 15 min. Po tym czasie na lasagne układamy plastry sera i znOw wkładamy do piekarnika na kolejne 10-15 min. Gotowe
( nie gotuję makaronu przed wsadzeniem do piekarnika, ale wiem że makarony niektórych firm nie miękną)