Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) Bardzo fajna lasagne dla smakoszy szpinaku
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 220
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2723
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 875
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1626
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14365
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 220
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2723
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 875
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1626
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14365
Składniki
Pieczarki obieramy kroimy na drobne kawałki i podsmażamy z posiekana cebulką solą i pieprzem.
Szpinak wrzucamy na patelnię, i na wolnym ogniu rozmrażamy. Gdy już sie rozmrozi dodajemy wyciśnięty czosnek, sól,pieprz,pieprz cayenne i dusimy.
Sos beszamelowy: w garnuszku roztapiamy masło, dodajemy mąkę i mieszamy, zalewamy mlekiem. Cały czas mieszając czekamy aż zgęstnieje. Dodajemy sól i gałkę muszkatałową.
Do żaroodpornego naczynia, wlewamy ciut sosu. Układamy makaron, na to kładziemy pieczarki i szpinak i znow makaron i farsz. Górę znów przykrywamy makaronem i zalewamy sosem
Wkładamy do piekarnika o temp. 180, na 15 min. Po tym czasie na lasagne układamy plastry sera i znOw wkładamy do piekarnika na kolejne 10-15 min. Gotowe
( nie gotuję makaronu przed wsadzeniem do piekarnika, ale wiem że makarony niektórych firm nie miękną)