Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) Bardzo fajna lasagne dla smakoszy szpinaku
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 152
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104508
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 336
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9040
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 152
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104508
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 336
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9040
Składniki
Pieczarki obieramy kroimy na drobne kawałki i podsmażamy z posiekana cebulką solą i pieprzem.
Szpinak wrzucamy na patelnię, i na wolnym ogniu rozmrażamy. Gdy już sie rozmrozi dodajemy wyciśnięty czosnek, sól,pieprz,pieprz cayenne i dusimy.
Sos beszamelowy: w garnuszku roztapiamy masło, dodajemy mąkę i mieszamy, zalewamy mlekiem. Cały czas mieszając czekamy aż zgęstnieje. Dodajemy sól i gałkę muszkatałową.
Do żaroodpornego naczynia, wlewamy ciut sosu. Układamy makaron, na to kładziemy pieczarki i szpinak i znow makaron i farsz. Górę znów przykrywamy makaronem i zalewamy sosem
Wkładamy do piekarnika o temp. 180, na 15 min. Po tym czasie na lasagne układamy plastry sera i znOw wkładamy do piekarnika na kolejne 10-15 min. Gotowe
( nie gotuję makaronu przed wsadzeniem do piekarnika, ale wiem że makarony niektórych firm nie miękną)