dla miłośników szpinaku i grzybków :)
Lasagne ze szpinakiem i grzybami
Składniki
- masło, 120g
- czosnek drobno posiekany, 2 ząbki
- cebula, 2 małe
- grzyby np.kurki, 250g
- szpinak rozmrozony ugotowany, 450 g
- ser żółty o zdecydowanym smaku znaczy nie słodki, 250g
- gałka muszkatołowa świeżo utarta, 1/4 łyzeczki
- maka, 60g
- mleko, 600ml
- sól,pieprz,
- świeża bazylia, kilka liści posiekane
- makaron lasagne,ilość w zależności od formy
- ew.ser do posypania wierzchu
Składniki
- masło, 120g
- czosnek drobno posiekany, 2 ząbki
- cebula, 2 małe
- grzyby np.kurki, 250g
- szpinak rozmrozony ugotowany, 450 g
- ser żółty o zdecydowanym smaku znaczy nie słodki, 250g
- gałka muszkatołowa świeżo utarta, 1/4 łyzeczki
- maka, 60g
- mleko, 600ml
- sól,pieprz,
- świeża bazylia, kilka liści posiekane
- makaron lasagne,ilość w zależności od formy
- ew.ser do posypania wierzchu

Etapy przygotowania
Na spodzie naczynia wyłożyć trochę szpinaku z grzybami przykryć makaronem następnie beszamel ,makaron ,szpinak, makaron i beszamel ,całość można posypać serem i zapiekać w nagrzanym piekarniku ok 30 min w 200 stopniach.
Przepis w Waszym wykonaniu (4)


Komentarze do przepisu (3)
Ostatnio komentowane przepisy

Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 98

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 226
Czas na świąteczne wędzenie.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Kolendra
Odsłon: 149

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 889
Ostatnio komentowane przepisy

Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 98

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 226
Czas na świąteczne wędzenie.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Kolendra
Odsłon: 149

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 889



Składniki
- masło, 120g
- czosnek drobno posiekany, 2 ząbki
- cebula, 2 małe
- grzyby np.kurki, 250g
- szpinak rozmrozony ugotowany, 450 g
- ser żółty o zdecydowanym smaku znaczy nie słodki, 250g
- gałka muszkatołowa świeżo utarta, 1/4 łyzeczki
- maka, 60g
- mleko, 600ml
- sól,pieprz,
- świeża bazylia, kilka liści posiekane
- makaron lasagne,ilość w zależności od formy
- ew.ser do posypania wierzchu
Na spodzie naczynia wyłożyć trochę szpinaku z grzybami przykryć makaronem następnie beszamel ,makaron ,szpinak, makaron i beszamel ,całość można posypać serem i zapiekać w nagrzanym piekarniku ok 30 min w 200 stopniach.
do ulubionych...
O Jezu jak to cudnie wygląda:-) chyba mi wyobraźnia nawala,bo normalnie prawie czuję zapach tej potrawy:-) Do ulubionych:-)
Połączenie grzybów i szpinaku -- to poprostu musi smakować pysznie :)