Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity pomysł na danie, które można zaserwować na obiad lub kolację na ciepło.
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 169
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 171
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2609
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 169
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 171
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2609
Składniki
Mięso podsmażyć na oliwie aż przestanie być różowe, dodać pomidory, passatę, zmiażdżony czosnek, cukier, sól i pieprz, bazylię, dusić aż sos zgęstnieje około 20 minut.
Mozzarellę zetrzeć na grubych oczkach tarki.
Ricottę wymieszać z jajkami i startym parmezanem, doprawić solą i pieprzem.
Płaty makaronu namoczyć w ciepłej wodzie przez 5 minut.
Na dno żaroodpornego naczynia wylać kilka łyżek sosu pomidorowego, ułożyć pierwszą warstwę makaronu, wylać połowę sosu, posypać mozzarellą, ułożyć kolejną warstwę makaronu, posmarować ricottą wymieszaną z jajkiem i parmezanem. Czynność powtórzyć. Na wierzchu posmarować ricottą i posypać mozzarellą.
Całość zapiekać pod przykryciem w 180 stopniach przez 50 minut, ściągnąć przykrycie i piec jeszcze 10 minut aby ser na wierzchu się rozpuścił.
Podawać na ciepło.