Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity pomysł na danie, które można zaserwować na obiad lub kolację na ciepło.
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9195
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2329
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1174
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 203
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9195
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2329
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1174
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 203
Składniki
Mięso podsmażyć na oliwie aż przestanie być różowe, dodać pomidory, passatę, zmiażdżony czosnek, cukier, sól i pieprz, bazylię, dusić aż sos zgęstnieje około 20 minut.
Mozzarellę zetrzeć na grubych oczkach tarki.
Ricottę wymieszać z jajkami i startym parmezanem, doprawić solą i pieprzem.
Płaty makaronu namoczyć w ciepłej wodzie przez 5 minut.
Na dno żaroodpornego naczynia wylać kilka łyżek sosu pomidorowego, ułożyć pierwszą warstwę makaronu, wylać połowę sosu, posypać mozzarellą, ułożyć kolejną warstwę makaronu, posmarować ricottą wymieszaną z jajkiem i parmezanem. Czynność powtórzyć. Na wierzchu posmarować ricottą i posypać mozzarellą.
Całość zapiekać pod przykryciem w 180 stopniach przez 50 minut, ściągnąć przykrycie i piec jeszcze 10 minut aby ser na wierzchu się rozpuścił.
Podawać na ciepło.