Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna lazania z mielonym mięsem, bez sosu beszamelowego. Jest to danie sycące. Przepis jest na 4 porcje.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11247
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4936
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1116
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9785
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1455
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11247
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4936
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1116
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9785
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1455
Składniki
Na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekaną w kostkę cebulkę i wyciśnięty czosnek. Dodajemy oczyszczone i pokrojone w półplasterki pieczarki i dusimy aż puszczą wodę.
Dodajemy mięso mielone, dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, chili i papryką.
Gdy mięso się już zarumieni dodajemy koncentrat pomidorowy i pomidory z puszki. Dusimy pod przykryciem około 10 minut. Przed końcem smażenia, smażymy na dużym ogniu w celu wyparowania wody.
Formę smarujemy masłem, obkładamy plastrami makaronu lasagne. Układamy warstwę mięsa.
Nakrywamy warstwą makaronu lasagne, układamy drugą warstwę mięsa i przykrywamy mięso warstwą makaronu lasagne. Na wierzch układamy warstwę mięsa i wstawiamy formę do piekarnika.
Pieczemy 30 minut w 170 stopniach Celsjusza. Po 30 minutach pieczenia układamy warstwę plastrów sera żółtego, posypujemy drobno pokrojonym szczypiorem i ponownie dopiekamy przez 3-5 minut, aż rozpuści się ser.
Upieczoną lazanię wykładamy na talerze i konsumujemy.
Smacznego!!!