Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe proste danie ,które smakuje każdemu
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżo...
Odsłon: 9
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 84
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 108
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 112
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżo...
Odsłon: 9
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 84
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 108
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 112
Składniki
Płaty lazanii podgotować 5 min.Cebulę pokroić w piórka.Pieczarki obrać i pokroić.Mięso doprawić solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego.Brokuła rozebrać na małe różyczki i gotować 3 min.Pomidory pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej dodać cebulę smażyć 1 min.,dodać pieczarki smażyć 2 min.,dodać przygotowane mięso i dusić 8 min.,dodać suszone pomidory ,3 łyżki przecieru oraz doprawić ziołami prowansalskimi całość dusić jeszcze 2 min.Odstawić.
Przygotować sos.Na patelni rozgrzać trochę oleju dodać przeciśnięty przez praskę czosnek (jeżeli nie mamy praski drobno pokroić),smażyc 1 min.,wlać pozostały przecier pomidorowy ,doprawić oregano , szczyptą cynamonu,podlać winem ,całość smażyć około 5 min ,zaciągnąć masłem i jeszcze chwilę gotować.
Do naczynia żaroodpornego wlewamy trochę sosu ,układamy płaty lazanii na nie przygotowany farsz, trochę brokuła , przykrywamy płatami lazanii nakładamy farsz, robimy tak naprzmiennie do wyczerpania składników.Wierzch dania polewamy pozostałym sosem posypujemy startym serem mozzarella.
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy około 25 min., jak ser będzie dobrze rumiany.