Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa lazania z prawdziwkami z domowymi płatami ciasta makaronowymi zapiekana pod pysznym maślanym sosem.
Polecam.
Odsłon: 395
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 43
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12275
Polecam.
Odsłon: 395
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 43
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12275
Składniki
Oczyść grzyby i umyj jeśli są zabrudzone.
Cebulę obierz i pokrój w piórka, grzyby zaś na mniejsze kawałaki i uduś na małej ilości oleju doprawiajac solą i pieprzem.
Przygotuj sos. Masło rozpuść w rondlu i dodaj mąkę, zrób zasamżkę a kiedy mąka z masłem się podsmażą wlej bulion i wymieszaj na jednolity sos.
Zagnieć ciasto rowałkuj i potnij na trzy prostokąty wielkości formy do zapiekania.
Na dno naczynia do zapiekania wlej łyżkę sosu i rozsmaruj, połóż na nim pierwszy płat makaronu, następnie połóż połowę ilości uduszonych grzybów i polej sosem oraz posyp parmezanem.
Postępuj tak z kolejną warstwą.
Na ostatni płat ciasta połół resztę sosu, rozsmaruj i posyp sporą ilością parmezanu. Wstaw do pieca na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Po wyjęciu podziel na porcje i posyp natką.