Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa lazania z prawdziwkami z domowymi płatami ciasta makaronowymi zapiekana pod pysznym maślanym sosem.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Oczyść grzyby i umyj jeśli są zabrudzone.
Cebulę obierz i pokrój w piórka, grzyby zaś na mniejsze kawałaki i uduś na małej ilości oleju doprawiajac solą i pieprzem.
Przygotuj sos. Masło rozpuść w rondlu i dodaj mąkę, zrób zasamżkę a kiedy mąka z masłem się podsmażą wlej bulion i wymieszaj na jednolity sos.
Zagnieć ciasto rowałkuj i potnij na trzy prostokąty wielkości formy do zapiekania.
Na dno naczynia do zapiekania wlej łyżkę sosu i rozsmaruj, połóż na nim pierwszy płat makaronu, następnie połóż połowę ilości uduszonych grzybów i polej sosem oraz posyp parmezanem.
Postępuj tak z kolejną warstwą.
Na ostatni płat ciasta połół resztę sosu, rozsmaruj i posyp sporą ilością parmezanu. Wstaw do pieca na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Po wyjęciu podziel na porcje i posyp natką.