Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 219
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 219
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Składniki
1. Szpinak posiekać i udusić ok 15 min na oleju,dodać posiekany czosnek, 2. Ser żółty zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. 2/3 sera dodać do szpinaku. wymieszać. odstawić. 3. przygotować sos beszamelowy - na rozgrzanym maśle (łyżka) przysmażyć mąkę i stopniowo dodawać mleko ciągle mieszając aż sos delikatnie zgęstnieje. Dodać do smaku sól i pieprz. Wymieszać 4. pozostałym masłem wysmarować naczynie do zapiekania , 5. na dno naczynia ułożyć warstwę makaronu, nałożyć warstwę szpinaku ,polać beszamelem. Na to nałożyć kolejną warstwę makaronu, szpinak i beszamel. Na wierzchu układam warstwę makarony polewam resztą sosu i posypuję startym serem i na końcu oregano. 6 .Naczynie zakrywam folią alu i zapiekam ok 20 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku.Potem na ostatnie 5 minut zapiekania ściągam folię. 7. Lazanię podaję na gorąco , smacznego