Do góry

Dania główne Przepis na:

Łazanki

Łazanki

Autor:

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 660

Dodano:

Odsłon: 4777

Smakują wszystkim. Dowolne modyfikacje według upodobań i gustów.

Składniki

  • makaron łazanki 1 opakowanie
  • pieczarki 1/2 kg
  • kapusta kiszona 1/2 kg
  • dowolna wędzona kiełbasa( tutaj podwawelska) 3 pętka
  • cebula 2 szt
  • ziele angielskie 3 kulki
  • liść laurowy 2 szt
  • sól, pieprz do smaku
  • szczypta przyprawy uniwersalnej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Łazanki

Przygotowanie

  1. Makaron łazankowy ugotować w osolonej wodzie wg zaleceń producenta. Odcedzić.

  2. Kapustę poszatkować, ugotować wraz z liściem laurowym i zielem angielskim.

  3. Pieczarki pokroić i smażyć na patelni na oleju. Pod koniec smażenia posolić.

  4. Kiełbasę pokroić w kostkę i smażyć na patelni.

  5. Wszystkie składniki włożyć do większego garnka i radem z sobą wymieszać i poddusić na oleju. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń