Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i bardzo zdrowa odmiana łazanek. Takich jeszcze z pewnością nie jadłaś/eś
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 852
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5454
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8658
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17719
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 852
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5454
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8658
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17719
Składniki
Zapraszam do zobaczenia krótkiego filmu, w którym pokazuję jak łatwo przygotować łazanki.
Z kapusty należy wyciąć głąb i i podzielić ją na mniejsze kawałki. Te kawałki należy odcisnąć z nadmiaru wody. Następnym krokiem jest drobne posiekanie kapusty.
W garnku rozgrzej masło i podsmaż na nim kapustę. Od czasu do czasu należy ją mieszać - inaczej przywrze. Dodajemy makaron - najlepiej bezglutenowy, polecam również orkiszowy (ten już ma gluten). Dodajmy odrobinę wody z gotowania makaronu. W razie potrzeby dolewamy wody.
Całość doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem i majerankiem. Wszystko wykańczamy odrobiną masła zgodnie z zasadą - jeśli chcesz, żeby Twoje danie było dobre dodaj masło, jeśli chcesz aby było lepsze dodaj więcej masła :)
Podajemy ciepłe i dekorujemy posiekanym koperkiem. Życzę smacznego!