Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i bardzo zdrowa odmiana łazanek. Takich jeszcze z pewnością nie jadłaś/eś
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 122
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 151
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4209
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8694
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 122
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 151
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4209
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8694
Składniki
Zapraszam do zobaczenia krótkiego filmu, w którym pokazuję jak łatwo przygotować łazanki.
Z kapusty należy wyciąć głąb i i podzielić ją na mniejsze kawałki. Te kawałki należy odcisnąć z nadmiaru wody. Następnym krokiem jest drobne posiekanie kapusty.
W garnku rozgrzej masło i podsmaż na nim kapustę. Od czasu do czasu należy ją mieszać - inaczej przywrze. Dodajemy makaron - najlepiej bezglutenowy, polecam również orkiszowy (ten już ma gluten). Dodajmy odrobinę wody z gotowania makaronu. W razie potrzeby dolewamy wody.
Całość doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem i majerankiem. Wszystko wykańczamy odrobiną masła zgodnie z zasadą - jeśli chcesz, żeby Twoje danie było dobre dodaj masło, jeśli chcesz aby było lepsze dodaj więcej masła :)
Podajemy ciepłe i dekorujemy posiekanym koperkiem. Życzę smacznego!