Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i pyszne, smak z dzieciństwa ;-D
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
Składniki
Ugotuj makaron w osolonej wodzie z dodatkiem oleju.
W garnku podsmaż lekko pokrojony w kostkę boczek.
Dodaj do niego poszatkowaną kapustę.
Wszystko razem smaż na średnim ogniu pod przykryciem tak długo aby kapusta była miękka i lekko przypalona. Do gotowej przypalono-duszonej kapusty dodaj pokrojoną w kostkę cebulę.
Smaż wszystko razem do zrumienienia cebuli.
Do kapusty dodaj ugotowany makaron. Wszystko razem dokładnie wymieszaj i dopraw solą i pieprzem.Smacznego!!!