Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tego dania nie trzeba reklamować bo jest najsmaczniejsze.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 57
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 586
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2017
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4012
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 57
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 586
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2017
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4012
Składniki
Boczek pokroiłam w plastry i w kwadraciki. Wytopiłam na patelni. Mój puścił mało tłuszczu więc dodałam jeszcze smalcu. Dodałam cebulę pokrojoną w piórka i kiełbasę pokrojoną w półplasterki. Zrumieniłam całość.
Kapustę przesiekałam. jeśli jest zbyt kwaśna to trzeba ją przepłukać i odcisnąć. Dałam do patelni i dodałam przyprawy. Można zrezygnować z koncentratu i papryki słodkiej, daje je dla koloru i bogatszego smaku.
Kapustę lekko podlałam wodą i dusiłam pół godziny pod przykryciem aby kapusta zmiękła, ale ma zachować swój kształt.
Gdy kapusta zmiękła, zdjęłam pokrywkę i odparowałam ewentualny nadmiar płynu. Ugotowałam makaron według przepisu. Dodałam do kapusty i podsmażałam jeszcze trochę.
Wyszły obłędnie smaczne.
Smacznego :)