Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tego dania nie trzeba reklamować bo jest najsmaczniejsze.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35969
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1299
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1790
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35969
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1299
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1790
        
        
                Składniki
Boczek pokroiłam w plastry i w kwadraciki. Wytopiłam na patelni. Mój puścił mało tłuszczu więc dodałam jeszcze smalcu. Dodałam cebulę pokrojoną w piórka i kiełbasę pokrojoną w półplasterki. Zrumieniłam całość.
Kapustę przesiekałam. jeśli jest zbyt kwaśna to trzeba ją przepłukać i odcisnąć. Dałam do patelni i dodałam przyprawy. Można zrezygnować z koncentratu i papryki słodkiej, daje je dla koloru i bogatszego smaku.
Kapustę lekko podlałam wodą i dusiłam pół godziny pod przykryciem aby kapusta zmiękła, ale ma zachować swój kształt.
Gdy kapusta zmiękła, zdjęłam pokrywkę i odparowałam ewentualny nadmiar płynu. Ugotowałam makaron według przepisu. Dodałam do kapusty i podsmażałam jeszcze trochę.
Wyszły obłędnie smaczne.
Smacznego :)