Do góry

Dania główne Przepis na:

Łazanki na kiełbasie

Łazanki na kiełbasie

Autor:

Przepisów i artykułów: 654 Ocena: 13060

Dodano:

Odsłon: 4828

Tego dania nie trzeba reklamować bo jest najsmaczniejsze.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Łazanki na kiełbasie

Przygotowanie

  1. Boczek pokroiłam w plastry i w kwadraciki. Wytopiłam na patelni. Mój puścił mało tłuszczu więc dodałam jeszcze smalcu.
    Dodałam cebulę pokrojoną w piórka i kiełbasę pokrojoną w półplasterki.
    Zrumieniłam całość.

  2. Kapustę przesiekałam. jeśli jest zbyt kwaśna to trzeba ją przepłukać i odcisnąć.
    Dałam do patelni i dodałam przyprawy. Można zrezygnować z koncentratu i papryki słodkiej, daje je dla koloru i bogatszego smaku.

  3. Kapustę lekko podlałam wodą i dusiłam pół godziny pod przykryciem aby kapusta zmiękła, ale ma zachować swój kształt.

  4. Gdy kapusta zmiękła, zdjęłam pokrywkę i odparowałam ewentualny nadmiar płynu.
    Ugotowałam makaron według przepisu. Dodałam do kapusty i podsmażałam jeszcze trochę.

  5. Wyszły obłędnie smaczne.

  6. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń