Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zasadzie to tylko kapusta i makaron, ale smakuje wyśmienicie :)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326457
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12088
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16863
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5513
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326457
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12088
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16863
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5513
Składniki
Z kapusty zdjąć wierzchnie liście, umyć główkę i poszatkować.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Do cebuli dodać poszatkowaną kapustę, około 1 łyżeczkę soli, liście laurowe oraz ziele angielskie i dusić pod przykryciem do miękkości.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Do miękkiej kapusty dodać przecier oraz pieprz do smaku i dusić jeszcze przez około 3 minuty.
Kapustę wymieszać z makaronem, przełożyć do żaroodpornego naczynia i zapiekać przez około 20 minut w temperaturze 230 stopni Celsjusza.