Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zasadzie to tylko kapusta i makaron, ale smakuje wyśmienicie :)
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 86
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 296
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 805
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22834
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 86
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 296
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 805
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22834
Składniki
Z kapusty zdjąć wierzchnie liście, umyć główkę i poszatkować.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Do cebuli dodać poszatkowaną kapustę, około 1 łyżeczkę soli, liście laurowe oraz ziele angielskie i dusić pod przykryciem do miękkości.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Do miękkiej kapusty dodać przecier oraz pieprz do smaku i dusić jeszcze przez około 3 minuty.
Kapustę wymieszać z makaronem, przełożyć do żaroodpornego naczynia i zapiekać przez około 20 minut w temperaturze 230 stopni Celsjusza.