Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zasadzie to tylko kapusta i makaron, ale smakuje wyśmienicie :)
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2556
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 129
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2556
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 129
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Składniki
Z kapusty zdjąć wierzchnie liście, umyć główkę i poszatkować.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Do cebuli dodać poszatkowaną kapustę, około 1 łyżeczkę soli, liście laurowe oraz ziele angielskie i dusić pod przykryciem do miękkości.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Do miękkiej kapusty dodać przecier oraz pieprz do smaku i dusić jeszcze przez około 3 minuty.
Kapustę wymieszać z makaronem, przełożyć do żaroodpornego naczynia i zapiekać przez około 20 minut w temperaturze 230 stopni Celsjusza.