Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zasadzie to tylko kapusta i makaron, ale smakuje wyśmienicie :)
Szaszłyki z polędwiczkami z boczku i śliwką to wykwintne danie, które łączy w...
Odsłon: 195
Szaszłyki z polędwiczkami z boczku i śliwką to wykwintne danie, które łączy w...
Odsłon: 195
Składniki
Z kapusty zdjąć wierzchnie liście, umyć główkę i poszatkować.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Do cebuli dodać poszatkowaną kapustę, około 1 łyżeczkę soli, liście laurowe oraz ziele angielskie i dusić pod przykryciem do miękkości.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Do miękkiej kapusty dodać przecier oraz pieprz do smaku i dusić jeszcze przez około 3 minuty.
Kapustę wymieszać z makaronem, przełożyć do żaroodpornego naczynia i zapiekać przez około 20 minut w temperaturze 230 stopni Celsjusza.