Do góry

Dania główne Przepis na:

Łazanki wegetariańskie

Łazanki wegetariańskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 1194

Dodano:

Odsłon: 1344

W zasadzie to tylko kapusta i makaron, ale smakuje wyśmienicie :)

Składniki

  • Makaron 400 g
  • Cebula duża 1 szt.
  • Przecier pomidorowy 500 g
  • Kapusta biała 1 główka około 2,5 kg
  • Liście laurowe 4 szt.
  • Ziele angielskie 6 szt.
  • Olej do smażenia 2 łyżki
  • Sól
  • Świeżo mielony pieprz
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Łazanki wegetariańskie

Przygotowanie

  1. Z kapusty zdjąć wierzchnie liście, umyć główkę i poszatkować.

  2. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju.

  3. Do cebuli dodać poszatkowaną kapustę, około 1 łyżeczkę soli, liście laurowe oraz ziele angielskie i dusić pod przykryciem do miękkości.

  4. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.

  5. Do miękkiej kapusty dodać przecier oraz pieprz do smaku i dusić jeszcze przez około 3 minuty.

  6. Kapustę wymieszać z makaronem, przełożyć do żaroodpornego naczynia i zapiekać przez około 20 minut w temperaturze 230 stopni Celsjusza.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 05 kwietnia Pyszne łazanki,do tego wege,czego chcieć więcej!:))))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń