Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łazanki ze słodkiej kapusty,postne,bo takie lubię najbardziej:-)przepis przekazywany z pokolenia na pokolenie.Niestety nie robię zbyt często,bo nie cierpię mielenia kapusty:-/ale naprawdęwarto się poświęcic,bo łazanki są przepyszne...no i niestety dosyć kaloryczne:-)
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5811
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 321
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13396
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2670
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5811
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 321
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13396
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2670
Składniki
Kapustę kroimy na ćwiartki i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.Odcedzamy i przez czystą ściereczkę porządnie odciskamy kapuchę z całej wody,po odciśnięciu mielimy.
Cebulę szklimy na na 1 łyżce masła.
Zmieloną kapustę,zeszkloną cebulę oraz ugotowony wcześniej makaron łączymy z sobą i doprawiamy.Łazanki kochają pieprz dlatego nie żałujmy tej aromatycznej przyprawy:-) Do gotowych łazanek dodajemy jeszcze resztę masła i mieszamy.Jeśli głód nie doskwiera za bardzo to można łazanki na ok 40 minut wsadzić do naczynia żaroodpornego i zapiec w piekarniku,ale można oczywiście jeść zaraz po przygotowaniu.Jednak dla mnie najsmaczniejsze są na drugi dzień,odsmażone na masełku:-)