Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łazanki ze słodkiej kapusty,postne,bo takie lubię najbardziej:-)przepis przekazywany z pokolenia na pokolenie.Niestety nie robię zbyt często,bo nie cierpię mielenia kapusty:-/ale naprawdęwarto się poświęcic,bo łazanki są przepyszne...no i niestety dosyć kaloryczne:-)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4072
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415961
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2730
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4072
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415961
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2730
Składniki
Kapustę kroimy na ćwiartki i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.Odcedzamy i przez czystą ściereczkę porządnie odciskamy kapuchę z całej wody,po odciśnięciu mielimy.
Cebulę szklimy na na 1 łyżce masła.
Zmieloną kapustę,zeszkloną cebulę oraz ugotowony wcześniej makaron łączymy z sobą i doprawiamy.Łazanki kochają pieprz dlatego nie żałujmy tej aromatycznej przyprawy:-) Do gotowych łazanek dodajemy jeszcze resztę masła i mieszamy.Jeśli głód nie doskwiera za bardzo to można łazanki na ok 40 minut wsadzić do naczynia żaroodpornego i zapiec w piekarniku,ale można oczywiście jeść zaraz po przygotowaniu.Jednak dla mnie najsmaczniejsze są na drugi dzień,odsmażone na masełku:-)