Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łazanki ze słodkiej kapusty,postne,bo takie lubię najbardziej:-)przepis przekazywany z pokolenia na pokolenie.Niestety nie robię zbyt często,bo nie cierpię mielenia kapusty:-/ale naprawdęwarto się poświęcic,bo łazanki są przepyszne...no i niestety dosyć kaloryczne:-)
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Kapustę kroimy na ćwiartki i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.Odcedzamy i przez czystą ściereczkę porządnie odciskamy kapuchę z całej wody,po odciśnięciu mielimy.
Cebulę szklimy na na 1 łyżce masła.
Zmieloną kapustę,zeszkloną cebulę oraz ugotowony wcześniej makaron łączymy z sobą i doprawiamy.Łazanki kochają pieprz dlatego nie żałujmy tej aromatycznej przyprawy:-) Do gotowych łazanek dodajemy jeszcze resztę masła i mieszamy.Jeśli głód nie doskwiera za bardzo to można łazanki na ok 40 minut wsadzić do naczynia żaroodpornego i zapiec w piekarniku,ale można oczywiście jeść zaraz po przygotowaniu.Jednak dla mnie najsmaczniejsze są na drugi dzień,odsmażone na masełku:-)