Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste danie. Idealnie pasuje do menu świątecznego i ja już planuję je zrobić na Boże Narodzenie. Może i Was zainspiruje …
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10279
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2907
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2009
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 767
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10279
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2907
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2009
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 767
Składniki
Jeżeli uznacie, że kapusta jest zbyt kwaśna, można ja przepłukać pod bieżącą wodą na sicie. Następnie kapustę kroimy dosyć drobno i przekładamy do garnka. Podlewam ją wodą – 1,5 – 2 kubki. Dodaję listek laurowy i ziele angielskie i gotuję na małym ogniu do miękkości.
Na patelni rozpuszczam masło, wrzucam drobno posiekaną cebulę i podsmażam chwilkę, tak aby się zeszkliła. Następnie dodaje pokrojone w półplasterki pieczarki. Duszę na małym ogniu do miękkości.
Łazanki wrzucam do gotującej się osolonej wody, zamieszam i od momentu gdy woda znów zacznie wrzeć liczę około 8 minut. Potem łazanki odcedzam.
Do duszonych pieczarek z cebulką dodaję odcedzoną miękką kapustę. Wyjmuję listek i ziela angielskie. Mieszam i doprawiam – kminkiem, solą i pieprzem. Mieszam i podsmażam 2-3 minuty.
Na samym końcu dodaję ugotowane łazanki. Mieszam. Smacznego!!!