Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny poniedziałek. Myślę, że jest to tak uniwersalne danie, że wszystkim smakuje i jest dobre na każdą okazję. Własnoręcznie robiony makaron zawsze będzie pyszny. :)
stolnica, wałek
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 167
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9419
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 994
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 167
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9419
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 994
Składniki
Mąkę wysypać na stolnicę, zrobić dołek, wbić jajka, dodać wodę. Wyrobić na twarde ciasto.
Ciasto podzielić na kilka części, każdą rozwałkować, posypać mąką, zostawić aby lekko obeschły. Placki rozwałkowanego ciasta zwinąć w rulony, pokroić w paski, a następnie w kwadraciki o boku ok 1 cm. Łazanki rozsypać na stolnicy, żeby obeschły.
W garnku zagotować wodę z dodatkiem odrobiny soli. Następnie wrzucić łazanki do wrzątku i gotować 5 minut.
Kapustę obrać z wierzchnich liści i grubo poszatkować.
Cebule obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle. Dodać kapustę i dusić pod przykryciem do miękkości. Przyprawić.
Makaron wymieszać z gorącą kapustą. Smacznego! :)