Do góry

Dania główne Przepis na:

Łazanki z kapustą i boczkiem

Łazanki z kapustą i boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2141 Ocena: 47690

Dodano:

Odsłon: 11859

:)

Składniki

  • 250 g łazanek (najlepiej Lubella)
  • 1 mała kapusta
  • 2 małe cebule
  • 2 łyżki masła
  • 200 g surowego boczku
  • sól ,pieprz
  • sok z cytryny
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Łazanki ugotować wg przepisu na opakowaniu.

    Kapustę umyć i poszatkować.Cebule posiekać i przyrumienić na maśle ,dodać kapustę ,100 ml wody ,płaską łyżeczkę soli i dusić na średnim ogniu pod przykryciem 40-50 min ,w razie potrzeby dolewać niewielką ilość wody. Boczek pokroić w kostkę ,podsmażyć go na "suchej" patelni ,tak by stał się chrupki. Dodać do duszonej kapusty (5 min przed końcem duszenia). Następnie do kapusty dodać łazanki ,wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

marysia11082 04 stycznia 2014 Uwielbiam łazanki i najlepiej z kapustą kiszoną,takie też są super

18 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jasienka1 04 stycznia 2014 Bardzo lubie lazanki. Musze zrobic wedlug Twojej wersji.

18 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń