Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łazanki z kapustą i grzybami goszczą na wielu świątecznych stołach, ale równie dobrze mogą być łatwym i dość szybkim w przygotowaniu daniem obiadowym.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10316
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5945
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5298
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12756
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4520
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10316
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5945
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5298
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12756
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4520
Składniki
Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu (dobrze jest dodać do wody 2 łyżki oleju, makaron nie będzie się sklejał). Ugotowany makaron odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Grzyby obgotowujemy w małej ilości wody (nie wylewamy wody!). Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na złoty kolor. Kapustę delikatnie odciskamy, kroimy drobno i przekładamy do garnka. Dodajemy podsmażoną cebulę, obgotowane i pokrojone w mniejsze kawałki grzyby, liście laurowe, kminek, sól i sporo pieprzu. Całość zalewamy wodą z gotowania grzybów (jeśli jest taka potrzeba dolewamy troszeczkę wody) i gotujemy do miękkości kapusty. Pod koniec gotowania odparowujemy wodę i delikatnie podsmażamy kapustę w garnku. Dodajemy ugotowany makaron łazanki, mieszamy i chwilkę razem podsmażamy.