Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łazanki z kapustą i grzybami goszczą na wielu świątecznych stołach, ale równie dobrze mogą być łatwym i dość szybkim w przygotowaniu daniem obiadowym.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 299
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 236
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1358
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 299
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 236
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1358
Składniki
Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu (dobrze jest dodać do wody 2 łyżki oleju, makaron nie będzie się sklejał). Ugotowany makaron odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Grzyby obgotowujemy w małej ilości wody (nie wylewamy wody!). Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na złoty kolor. Kapustę delikatnie odciskamy, kroimy drobno i przekładamy do garnka. Dodajemy podsmażoną cebulę, obgotowane i pokrojone w mniejsze kawałki grzyby, liście laurowe, kminek, sól i sporo pieprzu. Całość zalewamy wodą z gotowania grzybów (jeśli jest taka potrzeba dolewamy troszeczkę wody) i gotujemy do miękkości kapusty. Pod koniec gotowania odparowujemy wodę i delikatnie podsmażamy kapustę w garnku. Dodajemy ugotowany makaron łazanki, mieszamy i chwilkę razem podsmażamy.