Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą z marchwią i żurawiną oraz z grzybami leśnymi. Polecam!!!
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 123
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 212
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 60
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 123
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 212
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 60
Składniki
W litrze wody z pastą rosołową, liśćmi laurowymi i zielem angielskim gotujemy pokrojone w kostkę grzyby i mięso. Gotujemy 30 minut. Po tym czasie dodajemy odciśniętą z soku kapustę, mieszamy i gotujemy 90 minut. Jeżeli po tym czasie kapusta będzie już miękka doprawiamy do smaku pieprzem i solą. W między czasie gotujemy makaron łazanki. Ugotowaną kapustę z mięsem i grzybami wykładamy na durszlak i odciskamy z wywaru. Wywaru nie wylewamy, możemy zużyć go do ugotowania kwaśnicy. Odciśniętą kapustę z mięsem i grzybami przekładamy do brytfanki z olejem, mieszamy dodając stopniowo odcedzony makaron łazanki. Dusimy na wolnym ogniu 15 minut.
Smacznego!!!