Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą z marchwią i żurawiną oraz z grzybami leśnymi. Polecam!!!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38951
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 402
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 169
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9253
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38951
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 402
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 169
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9253
Składniki
W litrze wody z pastą rosołową, liśćmi laurowymi i zielem angielskim gotujemy pokrojone w kostkę grzyby i mięso. Gotujemy 30 minut. Po tym czasie dodajemy odciśniętą z soku kapustę, mieszamy i gotujemy 90 minut. Jeżeli po tym czasie kapusta będzie już miękka doprawiamy do smaku pieprzem i solą. W między czasie gotujemy makaron łazanki. Ugotowaną kapustę z mięsem i grzybami wykładamy na durszlak i odciskamy z wywaru. Wywaru nie wylewamy, możemy zużyć go do ugotowania kwaśnicy. Odciśniętą kapustę z mięsem i grzybami przekładamy do brytfanki z olejem, mieszamy dodając stopniowo odcedzony makaron łazanki. Dusimy na wolnym ogniu 15 minut.
Smacznego!!!