Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, znane i lubiane danie jednogarnkowe w wersji na bogato - z mięsem, kapustą i pieczarkami :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6614
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 143
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 846
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6614
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 143
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 846
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, pieczarki na plasterki. Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę do zrumienienia. Dodać pieczarki i smażyć kilka minut do odparowania wody, doprawić solą i pieprzem. Przełożyć do większego garnka. Na tej samej patelni usmażyć mięso mielone. Przyprawić solą, pieprzem i papryką i czosnkiem. Dodać koncentrat. Wymieszać i przełożyć do pieczarek. Kapustę odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki. Ugotować z liściem laurowym i zielem angielskim do miękkości. Przełożyć do garnka. Makron ugotować na półtwardo w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Odcedzić, przepłukać i wymieszać z mięsem, kapustą i pieczarkami. Doprawić do smaku majerankiem, solą oraz pieprzem. Gotowe łazanki chwilę podsmażyć.