Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, znane i lubiane danie jednogarnkowe w wersji na bogato - z mięsem, kapustą i pieczarkami :)
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, pieczarki na plasterki. Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę do zrumienienia. Dodać pieczarki i smażyć kilka minut do odparowania wody, doprawić solą i pieprzem. Przełożyć do większego garnka. Na tej samej patelni usmażyć mięso mielone. Przyprawić solą, pieprzem i papryką i czosnkiem. Dodać koncentrat. Wymieszać i przełożyć do pieczarek. Kapustę odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki. Ugotować z liściem laurowym i zielem angielskim do miękkości. Przełożyć do garnka. Makron ugotować na półtwardo w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Odcedzić, przepłukać i wymieszać z mięsem, kapustą i pieczarkami. Doprawić do smaku majerankiem, solą oraz pieprzem. Gotowe łazanki chwilę podsmażyć.