Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, znane i lubiane danie jednogarnkowe w wersji na bogato - z mięsem, kapustą i pieczarkami :)
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 466
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 441
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 38
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 61
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 466
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 441
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 38
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 61
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, pieczarki na plasterki. Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę do zrumienienia. Dodać pieczarki i smażyć kilka minut do odparowania wody, doprawić solą i pieprzem. Przełożyć do większego garnka. Na tej samej patelni usmażyć mięso mielone. Przyprawić solą, pieprzem i papryką i czosnkiem. Dodać koncentrat. Wymieszać i przełożyć do pieczarek. Kapustę odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki. Ugotować z liściem laurowym i zielem angielskim do miękkości. Przełożyć do garnka. Makron ugotować na półtwardo w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Odcedzić, przepłukać i wymieszać z mięsem, kapustą i pieczarkami. Doprawić do smaku majerankiem, solą oraz pieprzem. Gotowe łazanki chwilę podsmażyć.