Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, znane i lubiane danie jednogarnkowe w wersji na bogato - z mięsem, kapustą i pieczarkami :)
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 449
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2123
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 45
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 28
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 879
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 449
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2123
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 45
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 28
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 879
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, pieczarki na plasterki. Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę do zrumienienia. Dodać pieczarki i smażyć kilka minut do odparowania wody, doprawić solą i pieprzem. Przełożyć do większego garnka. Na tej samej patelni usmażyć mięso mielone. Przyprawić solą, pieprzem i papryką i czosnkiem. Dodać koncentrat. Wymieszać i przełożyć do pieczarek. Kapustę odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki. Ugotować z liściem laurowym i zielem angielskim do miękkości. Przełożyć do garnka. Makron ugotować na półtwardo w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Odcedzić, przepłukać i wymieszać z mięsem, kapustą i pieczarkami. Doprawić do smaku majerankiem, solą oraz pieprzem. Gotowe łazanki chwilę podsmażyć.