Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla rodzinki na dzisiejszy obiad przygotowałam łazanki z kapusty kiszonej. Przepis prosty, łatwy, a łazanki bardzo smaczne. Polecam
rondel , garnek, patelnia, nóż, sitko, deska do krojenia, łyżka,
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8030
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1155
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9809
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4516
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8030
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1155
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9809
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4516
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Składniki
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. Kapustę kiszoną jeżeli jest mocno kwaśna, przepłukać zimną wodą, odcisnąć i można drobniej pokroić. Przełożyć do rondla, zalać wodą tak by kapusta była zakryta, dodać liście laurowe , ziarenka ziela angielskiego oraz cukier. Gotować do miękkości kapusty około 20 minut. po czym dobrze odcedzić. W tym czasie pokroić w większą kostkę kiełbasę i podsmażać na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju. Do kiełbasy dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz oczyszczone pokrojone w kostkę pieczarki. Podsmażać do miękkości pieczarek i całkowitego podsmażenia kiełbasy i cebuli. Ugotowaną kapustę połączyć z ugotowanym makaronem, dodać zawartość patelni, sól i pieprz do smaku, wymieszać. Dodać Passatę pomidorową lub koncentrat pomidorowy, podgrzewać na średnim ogniu około 5 - 8 minut mieszając. Zdjąć z ognia i łazanki gotowe . Smacznego
Połączenie wszystkich składników - kapusty, ugotowanego makaronu oraz zawartość patelni.
Łazanki gotowe do podania.