Do góry

Dania główne Przepis na:

Łazanki z kiełbasą

Przepis dnia 2021-01-13
Łazanki z kiełbasą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2328 Ocena: 51773

Dodano:

Odsłon: 3072

Zima to czas pewnego sprawdzianu dla każdego organizmu, jak jest zabezpieczony w warunkach mniej korzystnej aury i zwiększonego ryzyka infekcjami. Dlatego warto przygotowując posiłki, dodawać do nich takie składniki, które oprócz walorów smakowych pomagają w zachowaniu dobrego zdrowia i mowa tutaj oczywiście o czosnku! Ponadto zimowe potrawy powinny sycić i jednocześnie nie być zbyt skomplikowane. Z tych względów zrodził się w mojej głowie pomysł na szybką potrawę, jaką są łazanki z kiełbasą, czosnkiem i kminkiem. <WJ>

Składniki

  • 150 g makaronu typu łazanki
  • 1 mała kapusta
  • 1 cebula
  • 500 g kiełbaski śląskiej
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki koperku
  • 1 łyżeczka kminku
  • 2 ząbki czosnku
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Łazanki z kiełbasą

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy wg uznania.



    Cebulę siekamy, szklimy na maśle, dodajemy pokrojone kiełbaski i poszatkowaną kapustę. Dusimy pod przykryciem z dodatkiem czosnku, kminku i bulionu.



    Dodajemy łazanki, mieszamy, doprawiamy do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń