Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Za każdym razem powtarzam sobie, że na święta kupię tyle składników, ile potrzebuję. Niestety, za każdym razem jest to samo. Promo, promo, promo...to biorę ja! A co...a potem jest jak z sałatką jarzynową po świętach XD Kapusty kupiłem "tonę", więc podwijam rękawy i do dzieła biorę się. Łazanki polecają się nie tylko po świętach. Arek Gie
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy. Na rozgrzany olej wrzucamy posiekaną cebulę, pokrojone w kostkę kiełbasę i boczek i smażymy aż cebula się zeszkli. Kapustę odciskamy, drobno kroimy, dodajemy do kiełbasy i boczku, chwilę razem smażymy-cały czas mieszamy, by kapusta nie przywarła do dna. Zalewamy szklanką wrzątku, wsypujemy kminek i dusimy pod przykryciem, do miękkości kapusty (około 45-50 min.). W razie potrzeby wodę uzupełniamy. Następnie wrzucamy makaron, podgrzewamy i dokładnie łączymy z pozostałymi składnikami. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.