Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne danie. Połączenie czterech smaków: makaronu, kiszonej kapusty, mięsa i pieczarek, daje idealny smak. Z podanego przepisu wychodzi kilkanaście porcji pysznego dania. Użyto kapusty domowego, co miesięcznego kiszenia. kapusta z marchwią i mrożoną żurawiną.
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3475
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2836
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 161
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 121
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3475
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2836
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 161
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 121
Składniki
W 1,5 litra wody z domową kostką rosołową, liściem laurowym i zielem angielskim, gotujemy pokrojone w kawałki mięso i całe pieczarki (do miękkości mięsa). Gdy mięso będzie miękkie, wykładamy go razem z pieczarkami z garnka i do garnka wkładamy odciśniętą z soku kapustę. Kapustę gotujemy do jej miękkości (około 1 godziny). W między czasie gotujemy makaron łazanki, oraz kroimy w kostkę mięso i pieczarki. Gdy kapusta będzie miękka, odcedzamy ją z wywaru na durszlaku i wkładamy ją do brytfanki z nagrzanym olejem, dodajemy również pokrojone w kostkę pieczarki i mięso a także ugotowany makaron łazanki. Mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Gotujemy jeszcze pomieszane składniki przez kilka minut, ciągle mieszając.
Po ugotowaniu nakładamy na talerze i konsumujemy :) Uwaga: Wywaru z gotowanych pieczarek, mięsa i kapusty nie wylewamy. Wykorzystujemy do ugotowania zupy lub po prostu do picia, jest bardzo smaczny i zdrowy.