Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne danie. Połączenie czterech smaków: makaronu, kiszonej kapusty, mięsa i pieczarek, daje idealny smak. Z podanego przepisu wychodzi kilkanaście porcji pysznego dania. Użyto kapusty domowego, co miesięcznego kiszenia. kapusta z marchwią i mrożoną żurawiną.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Składniki
W 1,5 litra wody z domową kostką rosołową, liściem laurowym i zielem angielskim, gotujemy pokrojone w kawałki mięso i całe pieczarki (do miękkości mięsa). Gdy mięso będzie miękkie, wykładamy go razem z pieczarkami z garnka i do garnka wkładamy odciśniętą z soku kapustę. Kapustę gotujemy do jej miękkości (około 1 godziny). W między czasie gotujemy makaron łazanki, oraz kroimy w kostkę mięso i pieczarki. Gdy kapusta będzie miękka, odcedzamy ją z wywaru na durszlaku i wkładamy ją do brytfanki z nagrzanym olejem, dodajemy również pokrojone w kostkę pieczarki i mięso a także ugotowany makaron łazanki. Mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Gotujemy jeszcze pomieszane składniki przez kilka minut, ciągle mieszając.
Po ugotowaniu nakładamy na talerze i konsumujemy :) Uwaga: Wywaru z gotowanych pieczarek, mięsa i kapusty nie wylewamy. Wykorzystujemy do ugotowania zupy lub po prostu do picia, jest bardzo smaczny i zdrowy.