Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne danie. Połączenie czterech smaków: makaronu, kiszonej kapusty, mięsa i pieczarek, daje idealny smak. Z podanego przepisu wychodzi kilkanaście porcji pysznego dania. Użyto kapusty domowego, co miesięcznego kiszenia. kapusta z marchwią i mrożoną żurawiną.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10323
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5950
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5300
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12767
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4532
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10323
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5950
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5300
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12767
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4532
Składniki
W 1,5 litra wody z domową kostką rosołową, liściem laurowym i zielem angielskim, gotujemy pokrojone w kawałki mięso i całe pieczarki (do miękkości mięsa). Gdy mięso będzie miękkie, wykładamy go razem z pieczarkami z garnka i do garnka wkładamy odciśniętą z soku kapustę. Kapustę gotujemy do jej miękkości (około 1 godziny). W między czasie gotujemy makaron łazanki, oraz kroimy w kostkę mięso i pieczarki. Gdy kapusta będzie miękka, odcedzamy ją z wywaru na durszlaku i wkładamy ją do brytfanki z nagrzanym olejem, dodajemy również pokrojone w kostkę pieczarki i mięso a także ugotowany makaron łazanki. Mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Gotujemy jeszcze pomieszane składniki przez kilka minut, ciągle mieszając.
Po ugotowaniu nakładamy na talerze i konsumujemy :) Uwaga: Wywaru z gotowanych pieczarek, mięsa i kapusty nie wylewamy. Wykorzystujemy do ugotowania zupy lub po prostu do picia, jest bardzo smaczny i zdrowy.