Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli tak jak ja macie problem co zrobić z mięsem z rosołu to koniecznie musicie rzucić okiem na ten przepis
Polecam.
Odsłon: 315
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 327
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 255
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 144
Polecam.
Odsłon: 315
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 327
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 255
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 144
Składniki
Kapustę przepłukać i ugotować do miękkości.
Mięso z rosołu obrać i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej i wrzuć cebulę, poczekać aż się podsmaży i dodać pokrojone mięso. Przesmażyć i na koniec dodać ugotowaną kapustę. Łazanki ugotować według przepisu na opakowaniu.
Kapustę podsmażoną z cebulką i mięsem doprawić solą i pieprzem. Można też dosypać ziół. Ja często daję gotową mieszankę, taką do bigosu. Potem przełożyć do naczynia i rozdrobnić blenderem. Można także wszystko wcześniej drobno pokroić, ale po co się męczyć. Blenderem też wychodzi super :)
Kiedy wszystko jest już gotowe w większym garnku należy wymieszać łazanki razem z farszem. Podawać ciepłe posypane natką pietruszki.