Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli tak jak ja macie problem co zrobić z mięsem z rosołu to koniecznie musicie rzucić okiem na ten przepis
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65104
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 671
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5811
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 698
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65104
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 671
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5811
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 698
Składniki
Kapustę przepłukać i ugotować do miękkości.
Mięso z rosołu obrać i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej i wrzuć cebulę, poczekać aż się podsmaży i dodać pokrojone mięso. Przesmażyć i na koniec dodać ugotowaną kapustę. Łazanki ugotować według przepisu na opakowaniu.
Kapustę podsmażoną z cebulką i mięsem doprawić solą i pieprzem. Można też dosypać ziół. Ja często daję gotową mieszankę, taką do bigosu. Potem przełożyć do naczynia i rozdrobnić blenderem. Można także wszystko wcześniej drobno pokroić, ale po co się męczyć. Blenderem też wychodzi super :)
Kiedy wszystko jest już gotowe w większym garnku należy wymieszać łazanki razem z farszem. Podawać ciepłe posypane natką pietruszki.