Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieskomplikowane, szybkie w przygotowaniu i smakuje wyśmienicie.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8672
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 75
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8672
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 75
Składniki
► Kapustę drobno pokroić, ugotować w lekko osolonej wodzie / odcedzić /. ► Cebulę pokroić w drobną kostkę i podzielić na dwie części / większą część zachować na później /. W patelni na margarynie podsmażyć boczek i w nim zeszklić mniejszą część cebuli, dodać do kapusty przyprawić octem, cukrem, solą i pieprzem / wymieszać, odstawic /. ► Mięso podsmażyć na margarynie doprawić solą, pieprzem i paprykami / wymieszać, odstawic /. ► Drugą zachowaną część cebuli zeszklić na maśle, dodać pokrojone w plastry pieczarki, dusić aż powstała woda odparuje doprawić solą i pieprzem / wymieszać, odstawic /. ► Makaron ( łazanki ) ugotować al´ dente w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu / odcedzić i przelać zimną wodą /. ► Kapustę, mięso, pieczarki i makaron z sobą połączyć i / starannie wymieszać / jak trzeba to jeszcze doprawić przyprawami. Ja dodatkowo doprawiłem sosem sojowym ( jak kto lubi ).