Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj łazanki . Pyszne łazanki z młodą kapustą, szybko i smacznie;)
garnek, patelnia, łyżka, nóż,
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1444
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 51
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1367
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 260
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1444
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 51
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1367
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 260
Składniki
Makaron kokardki ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju al - dente . Po ugotowaniu przelać na durszlak i zostawić. Kapustę obrać z wierzchnich brzydkich liści pokroić na ćwiartki i poszatkować. Gotować w małej ilości wody z dodatkiem szczypty soli, tak aby była na pół twarda. ( u mnie kapusta się trochę rozgotowała ale łazanki wyszły pyszne). Obraną cebulę pokroić w pół plasterki, kiełbasę i boczek wędzony pokroić w kostkę. Na patelni podsmażyć pokrojony boczek z dodatkiem niewielkiej ilości oleju , dodać pokrojoną cebulę podsmażyć do zrumienienia. Następnie dodać pokrojona kiełbasę i jeszcze chwilę podsmażać. Kapustę odlać z wody czyli odsączyć dodać zawartość patelni i przemieszać. Na tej samej patelni podsmażyć oczyszczone , pokrojone w półplasterki lub kostkę pieczarki i podsmażyć do miękkości, następnie dodać do kapusty. Całość połączyć z ugotowanym makaronem, doprawić solą , pieprzem czosnkowym oraz czarnym pieprzem świeżo mielonym i opcjonalnie przyprawą Kucharek oraz przyprawą magii w płynie. Po wymieszaniu nakładać na talerze i zajadać. Smacznego
Łazanki gotowe do podania.