Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Końcówka mojej własnej kiszonej kapusty,co zrobić? Miał być bigos,zrobiłam łazanki bo szybko i smacznie.:)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10007
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2637
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1766
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 669
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3877
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10007
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2637
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1766
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 669
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3877
Składniki
Kapustę ugotować przez 40min.Jeśli nie mamy własnej to dodać kminek,startą marchew,ziele 6 szt i liście laurowe-do gotowania.Ja do domowej kiszonej kapusty daję te składniki wyżej wymienione. Cebulę pokroić w kostkę ,zeszklić na maśle,dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę oraz boczek. Smażyć około pół godz.
Wystudzoną kapustę mocno odcisnąć rękoma i pokroić na mniejsze kawałeczki. Dodać do wędlin i podsmażać chwilę. W między czasie ugotować makaron,odcedzić i dodać do kapusty. Doprawić do smaku,dodać lubczyk,pieprz maggi,zasmażyć .
Smacznego!