Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Końcówka mojej własnej kiszonej kapusty,co zrobić? Miał być bigos,zrobiłam łazanki bo szybko i smacznie.:)
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 30
Sałatka ziemniaczana tym razem wzbogacona dodatkowymi składnikami. Smaczna, z...
Odsłon: 17
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 330
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 30
Sałatka ziemniaczana tym razem wzbogacona dodatkowymi składnikami. Smaczna, z...
Odsłon: 17
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 330
Składniki
Kapustę ugotować przez 40min.Jeśli nie mamy własnej to dodać kminek,startą marchew,ziele 6 szt i liście laurowe-do gotowania.Ja do domowej kiszonej kapusty daję te składniki wyżej wymienione. Cebulę pokroić w kostkę ,zeszklić na maśle,dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę oraz boczek. Smażyć około pół godz.
Wystudzoną kapustę mocno odcisnąć rękoma i pokroić na mniejsze kawałeczki. Dodać do wędlin i podsmażać chwilę. W między czasie ugotować makaron,odcedzić i dodać do kapusty. Doprawić do smaku,dodać lubczyk,pieprz maggi,zasmażyć .
Smacznego!