Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Końcówka mojej własnej kiszonej kapusty,co zrobić? Miał być bigos,zrobiłam łazanki bo szybko i smacznie.:)
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 183
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 117
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2647
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107705
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 183
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 117
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2647
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107705
Składniki
Kapustę ugotować przez 40min.Jeśli nie mamy własnej to dodać kminek,startą marchew,ziele 6 szt i liście laurowe-do gotowania.Ja do domowej kiszonej kapusty daję te składniki wyżej wymienione. Cebulę pokroić w kostkę ,zeszklić na maśle,dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę oraz boczek. Smażyć około pół godz.
Wystudzoną kapustę mocno odcisnąć rękoma i pokroić na mniejsze kawałeczki. Dodać do wędlin i podsmażać chwilę. W między czasie ugotować makaron,odcedzić i dodać do kapusty. Doprawić do smaku,dodać lubczyk,pieprz maggi,zasmażyć .
Smacznego!