Do góry

Dania główne Przepis na:

Leczo

Leczo

Autor:

Przepisów i artykułów: 2305 Ocena: 51013

Dodano:

Odsłon: 1659

Jak zawsze przystało, sezonowe przysmaki królują w naszej kuchni. A bez takiego specjału?!? Never…na a! Smakuje nawet na zimno…czasami sądzimy, że nawet lepiej ;)

Składniki

  • 2 pętka kiełbasy śląskiej
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 150 g pieczarek
  • 3 pomidory
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cukinia
  • 1 łyżeczka mielonej papryki
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Leczo

Przygotowanie

  1. "Na sam wpierw" rusza śląska, którą kroimy, jak lubimy. Smażymy ją na rozgrzanym tłuszczu, razem z posiekaną cebulą. Następnie dodajemy pieczarki, dusimy pod przykryciem przez 5-10 min, do momentu aż puszczą wodę. Pomidory obieramy ze skórki, kroimy w paski i wrzucamy do rondla. Podlewamy lekko wodą, tak na oko 100 ml powinno wystarczyć. Płyn zawsze można uzupełnić.
    Paprykę kroimy w paski, cukinie na większe kawałki, dodajemy do całości razem z mieloną papryką. Dusimy 10 min, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Podajemy z kaszą lub ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń