Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zawsze przystało, sezonowe przysmaki królują w naszej kuchni. A bez takiego specjału?!? Never…na a! Smakuje nawet na zimno…czasami sądzimy, że nawet lepiej ;)
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 62
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 250
Przepyszne smarowidło do pieczywa, z awokado, serka wiejskiego i zielonych ol...
Odsłon: 62
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 27
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 88
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 94
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 62
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 250
Przepyszne smarowidło do pieczywa, z awokado, serka wiejskiego i zielonych ol...
Odsłon: 62
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 27
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 88
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 94
Składniki
"Na sam wpierw" rusza śląska, którą kroimy, jak lubimy. Smażymy ją na rozgrzanym tłuszczu, razem z posiekaną cebulą. Następnie dodajemy pieczarki, dusimy pod przykryciem przez 5-10 min, do momentu aż puszczą wodę. Pomidory obieramy ze skórki, kroimy w paski i wrzucamy do rondla. Podlewamy lekko wodą, tak na oko 100 ml powinno wystarczyć. Płyn zawsze można uzupełnić. Paprykę kroimy w paski, cukinie na większe kawałki, dodajemy do całości razem z mieloną papryką. Dusimy 10 min, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z kaszą lub ryżem.