Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Cebulę pokroić w piórka, kiełbasę, paprykę i cukinię w kostkę.
Do rondelka wlać łyżkę oliwy i podsmażyć cebulę. Po chwili dodać kiełbasę, paprykę oraz cukinię. Wszystko posolić, dodać pieprzu i podsmażyć.
Dodać pół łyżeczki czosnku granulowanego i ok. łyżeczki czosnku niedźwiedziego. Chwilę podsmażyć.
Dodać pół słoiczka pasty i zalać szklanką wody. Wszystko dusić na małym ogniu ok. 20 minut. Doprawić do smaku. Podawać z chlebem. Najlepiej smakuje kiedy trochę odstoi:)