Do góry

Dania główne Przepis na:

Leczo

Leczo

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 18

Dodano:

Odsłon: 1690

Leczo w troszkę mnie tradycyjnej odsłonie:)

Składniki

  • 1 długa laska kiełbasy (taką jaką lubicie)
  • 1 mała papryka
  • 1 mała cukinia lub kawałek kabaczka
  • 3 średnie cebule
  • pasta paprykowo-pomidorowo-bakłażanowa (do kupienia w lidlu)
  • czosnek granulowany
  • czosnek niedźwiedzi
  • Sól
  • Pieprz
  • oliwa
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w piórka, kiełbasę, paprykę i cukinię w kostkę.

  2. Do rondelka wlać łyżkę oliwy i podsmażyć cebulę. Po chwili dodać kiełbasę, paprykę oraz cukinię. Wszystko posolić, dodać pieprzu i podsmażyć.

  3. Dodać pół łyżeczki czosnku granulowanego i ok. łyżeczki czosnku niedźwiedziego. Chwilę podsmażyć.

  4. Dodać pół słoiczka pasty i zalać szklanką wody. Wszystko dusić na małym ogniu ok. 20 minut. Doprawić do smaku.



    Podawać z chlebem. Najlepiej smakuje kiedy trochę odstoi:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń