Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega przepis na pyszne leczo:-) Można pominąć w przepisie chorizo i nasze danie stanie się wegetariańskie:-)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15907
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4818
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 573
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15907
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4818
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 573
Składniki
Kroimy nasze produkty w kostkę lub drobną kostkę (chorizo, cukinia, batat, papryka czosnek) a cebulę w pól plasterki. Do przygotowanego garnka wlewamy oliwy z oliwek. Potem dodajemy czosnek i cebulę (mieszamy). Czekamy około 3 min żeby nam się wszystko zeszkliło. Po tym czasie wrzucamy batata i wszystko mieszamy (odczekujemy kolejne 3 min) Następnym etapem jest dodanie cukinii, wlewamy 1,5 szklanki bulionu i doprawiamy dodając soli, pieprzu, papryczki chili i oregano. Teraz odczekujemy około 20min żeby nam się to wszystko zmiękczyło. Następnie dodajemy paprykę (odczekujemy kolejne 5 min, w miedzy czasie oczywiście trzeba przemieszać)). Ostatecznie dodajemy pomidory z puszki, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego i finalnie doprawiamy (to już zależy co i czy w ogóle od gotującego). Chwilę trzeba jeszcze całość pogotować i można zasiadać do stołu. Zapraszam na mój film, link poniżej!!! Życzę smacznego!!!:-) Pozdrawiam serdecznie:-)