Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
..przepisów na leczo jest całe mnóstwo, co dom to inny przepis. Ja najczęściej robię z tradycyjnego przepisu na "Węgierskie leczo" . Tym razem leczo według swojego przepisu zrobiła moja druga połowa; wyszło bardzo smaczne więc jak najbardziej polecam i taką wersję...
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 28
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1718
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 270
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 384
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 478
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 28
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1718
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 270
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 384
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 478
Składniki
paprykę pokroić w dość cienkie paseczki, mięso kroimy w grubszą kostkę a kiełbasę w plasterki. Mięso i kiełbasę podsmażamy na smalcu z połową przypraw dorzucając przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy mięso się przesmaży dokładamy pomidory z puszki i pastę pomidorową
Do garnka wlewamy półtorej szklanki wody; przekładamy 1/3 cześć papryki, przykrywamy połową przesmażonego mięsa z kiełbasą, dodajemy drugą cześć papryki, na to resztę mięsa, i przykrywamy papryką. Posypujemy resztą przypraw.
Przykrywamy pokrywą stawiamy na bardzo małym ogniu i gotujemy ok 45 minut, aż mięso będzie miękkie od czasu do czasu do czasu mieszając.