Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
..przepisów na leczo jest całe mnóstwo, co dom to inny przepis. Ja najczęściej robię z tradycyjnego przepisu na "Węgierskie leczo" . Tym razem leczo według swojego przepisu zrobiła moja druga połowa; wyszło bardzo smaczne więc jak najbardziej polecam i taką wersję...
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 12
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2109
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 187
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1165
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1196
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 12
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2109
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 187
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1165
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1196
Składniki
paprykę pokroić w dość cienkie paseczki, mięso kroimy w grubszą kostkę a kiełbasę w plasterki. Mięso i kiełbasę podsmażamy na smalcu z połową przypraw dorzucając przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy mięso się przesmaży dokładamy pomidory z puszki i pastę pomidorową
Do garnka wlewamy półtorej szklanki wody; przekładamy 1/3 cześć papryki, przykrywamy połową przesmażonego mięsa z kiełbasą, dodajemy drugą cześć papryki, na to resztę mięsa, i przykrywamy papryką. Posypujemy resztą przypraw.
Przykrywamy pokrywą stawiamy na bardzo małym ogniu i gotujemy ok 45 minut, aż mięso będzie miękkie od czasu do czasu do czasu mieszając.