Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 152
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 152
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Do garnka wrzucamy i podsmażamy pokrojoną w kostkę cebule. Kiełbasę kroimy w księżyce i wrzucamy do cebuli żeby tłuszcz się wytopił. Pieczarki kroimy drobno i wrzucamy do garnka, czekamy aż woda z nich wyparuję i się ładnie zarumienią. Gdy pieczarki będą podsmażone dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę i dusimy pod przykryciem. Po ok 10-15min dodajemy pokrojoną cukinie w księżyce i dalej dusimy. Można podlać odrobiną wody. Następnie wlewamy passate i dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz przyprawy. Gotujemy przez około 20 min na małym ogniu tak aby warzywa były miękkie co jakiś czas mieszając. Ewentualnie doprawiamy.