Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2276
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4362
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1281
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 267
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2276
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4362
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1281
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 267
Składniki
Do garnka wrzucamy i podsmażamy pokrojoną w kostkę cebule. Kiełbasę kroimy w księżyce i wrzucamy do cebuli żeby tłuszcz się wytopił. Pieczarki kroimy drobno i wrzucamy do garnka, czekamy aż woda z nich wyparuję i się ładnie zarumienią. Gdy pieczarki będą podsmażone dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę i dusimy pod przykryciem. Po ok 10-15min dodajemy pokrojoną cukinie w księżyce i dalej dusimy. Można podlać odrobiną wody. Następnie wlewamy passate i dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz przyprawy. Gotujemy przez około 20 min na małym ogniu tak aby warzywa były miękkie co jakiś czas mieszając. Ewentualnie doprawiamy.