Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 251
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 241
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16314
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 95
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 241
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 251
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 241
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16314
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 95
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 241
Składniki
Kiełbasę pokroić w grubszą kostkę a cebulę w półksiężyce. W garnku rozgrzać olej i wrzucić najpierw cebulę i chwilę podsmażyć a następnie dodać kiełbasę i smażyć jeszcze kilka minut często mieszając. Można dodać jeszcze pierś z kurczaka luk wieprzowinę.
Paprykę pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć i zdjąć z nich skórkę a następnie drobno pokroić. Wrzucić wszystko do garnka. Zamiast świeżych pomidorów możemy dodać pomidory z puszki. Dodać kostkę rosołową, sól i pieprz. Smażyć na średnim ogniu, większość płynu powinna odparować.
Cukinię obrać i pokroić. Gdy papryka będzie miękka dodać cukinię. Doprawić do smaku. Leczo smażymy do momentu aż cukinia będzie miękka ale nie rozgotowana.