Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 523
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10511
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13472
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2730
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 523
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10511
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13472
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2730
Składniki
Kiełbasę pokroić w grubszą kostkę a cebulę w półksiężyce. W garnku rozgrzać olej i wrzucić najpierw cebulę i chwilę podsmażyć a następnie dodać kiełbasę i smażyć jeszcze kilka minut często mieszając. Można dodać jeszcze pierś z kurczaka luk wieprzowinę.
Paprykę pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć i zdjąć z nich skórkę a następnie drobno pokroić. Wrzucić wszystko do garnka. Zamiast świeżych pomidorów możemy dodać pomidory z puszki. Dodać kostkę rosołową, sól i pieprz. Smażyć na średnim ogniu, większość płynu powinna odparować.
Cukinię obrać i pokroić. Gdy papryka będzie miękka dodać cukinię. Doprawić do smaku. Leczo smażymy do momentu aż cukinia będzie miękka ale nie rozgotowana.