Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 216
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 216
Składniki
Kiełbasę pokroić w grubszą kostkę a cebulę w półksiężyce. W garnku rozgrzać olej i wrzucić najpierw cebulę i chwilę podsmażyć a następnie dodać kiełbasę i smażyć jeszcze kilka minut często mieszając. Można dodać jeszcze pierś z kurczaka luk wieprzowinę.
Paprykę pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć i zdjąć z nich skórkę a następnie drobno pokroić. Wrzucić wszystko do garnka. Zamiast świeżych pomidorów możemy dodać pomidory z puszki. Dodać kostkę rosołową, sól i pieprz. Smażyć na średnim ogniu, większość płynu powinna odparować.
Cukinię obrać i pokroić. Gdy papryka będzie miękka dodać cukinię. Doprawić do smaku. Leczo smażymy do momentu aż cukinia będzie miękka ale nie rozgotowana.