Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10772
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1175
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11615
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 702
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10772
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1175
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11615
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 702
Składniki
Kiełbasę pokroić w grubszą kostkę a cebulę w półksiężyce. W garnku rozgrzać olej i wrzucić najpierw cebulę i chwilę podsmażyć a następnie dodać kiełbasę i smażyć jeszcze kilka minut często mieszając. Można dodać jeszcze pierś z kurczaka luk wieprzowinę.
Paprykę pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć i zdjąć z nich skórkę a następnie drobno pokroić. Wrzucić wszystko do garnka. Zamiast świeżych pomidorów możemy dodać pomidory z puszki. Dodać kostkę rosołową, sól i pieprz. Smażyć na średnim ogniu, większość płynu powinna odparować.
Cukinię obrać i pokroić. Gdy papryka będzie miękka dodać cukinię. Doprawić do smaku. Leczo smażymy do momentu aż cukinia będzie miękka ale nie rozgotowana.